Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matovič sa chváli zásadnou dohodou o plyne, Slovnaft o nej nič nevie
Zdielať na

Matovič sa chváli zásadnou dohodou o plyne, Slovnaft o nej nič nevie

BRATISLAVA / Igor Matovič sa znova raz rozhodol zobrať veci do vlastných rúk. Inicioval stretnutie s riaditeľom Slovnaftu a s vervou informoval o "zásadnej dohode", ktorú vyrokoval pre Slovensko. Z druhej strany Dunaja sa však ozýva opak.

"Zatiaľ som to nikde verejne nehovoril, no pred dvoma týždňami som rokoval s podpredsedom vlády Pétrom Szijjártóm. Požiadal som ho o intervenciu v MOLe, ktorý vlastní slovenský Slovnaft. Na základe toho som mal stretnutie s pánom Világim," uviedol Igor Matovič v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Vo výpovedi zatiaľ k žiadnym nezrovnalostiam nedošlo, hovorca spoločnosti Anton Molnár potvrdil, že takýto míting sa odohral. "Nechceme, aby si Slovnaft užíval lacnú ruskú ropu," zdôvodnil minister financií dôvod návštevy.

"Pán Világi mu vysvetlil, aká je súčasná cenotvorba do ktorej je plne premietnutý - ako on hovorí - nákup lacnej ruskej ropy. Voči iným krajinám Európskej únie ide o zľavu približne 15 až 20 centov," povedal Molnár. Štatistika dokázaná aj správou Eurostatu bola tŕňom v oku bývalého premiéra.

Tu však nastáva problém, obe strany zrejme pochopili výsledok stretnutia inak. "Máme predrokovanú dosť zásadnú dohodu, ktorá podľa môjho názoru bude dosť výhodná pre ľudí na Slovensku. Oznámim ju až keď bude jasné finálne znenie," prehlásil Matovič. Výroky firmy by ale nemohli byť viac odlišné. "Nedošlo tam k žiadnym novým dohodám či nejakým iným podnetom, ktoré by bolo treba ďalej riešiť," uzavrel hovorca spoločnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy