Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pátracia akcia po maturantovi: Mladík bol nezvestný od soboty. Pátranie dnes ukončili
Zdielať na

Pátracia akcia po maturantovi: Mladík bol nezvestný od soboty. Pátranie dnes ukončili

KOŠICE OKOLIE / Pátracia akcia v blízkosti Košíc sa skončila tragicky. Mladík odišiel z domu v sobotu a od vtedy ho nebolo. Podľa informácií TV JOJ mal kamarátom oznámiť, že sa vidia poslednýkrát. Dnes ho našli dobrovoľní hasiči.

Asi 15 pátračov, policajtov, ale aj dobrovoľníkov sa vydalo hľadať nezvestného len 20-ročného Jakuba z Medzeva. Príbuzní ho naposledy videli odchádzať z domu v sobotu. Po víkende o ňom už nikto nič nevedel.

Podľa informácií TV JOJ mal krátko pred maturitou, a aj keď mal v škole jednotky a skončil s vyznamenaním, učiteľke sa priznal, že je v strese. V poslednú dobu taktiež trpel psychickými problémami. "Ja som bola v robote, som išla do roboty, že sa vrátim o tretej domov. Jeho brat mi vravel, že odišiel a nezobral si ani osobné veci," povedala matka nezvestného. 

V minulosti ostal sem-tam prespať u kamarátov, no svojej rodine dal vždy vedieť kde je. Tentokrát to však bolo inak. Na pomoc s hľadaním nezvestného sa vydal aj pohotovostný pátrací tím. "Na žiadosť rodiny a a blízkych kamarátov nezvestného mladíka z Medzeva sa vybrali prehľadávať blízke lesy, opustené budovy v obci Medzev, široké okolie a všetky miesta a priestory, ktoré nám jeho známi, kamaráti naindikovali," vyjadril sa veliteľ Juraj Pulščak. 

S prehľadávaním okolia skončili neskoro v noci, no neúspešne. Hneď ráno však išli do terénu opäť. "Žiaľ, v popoludňajších hodinách sa podarilo dobrovoľnému hasičovi z obce objaviť už len nehybné telo nezvestného Jakuba," informoval veliteľ Pulščák. "Jedná sa o 19-ročného mladého muža, ktorý hoci odišiel v sobotu podľa príznaku posmrtných nie je mŕtvy viac ako 48 hodín," konštatoval obhliadajúci lekár Otto Mižík. "Obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a bolo nariadené vykonanie pitvy. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy