Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dobroslav Trnka je v nemocnici
Zdielať na

Dobroslav Trnka je v nemocnici

BRATISLAVA / Súdne pojednávanie s Dobroslavom Trnkom v kauze zatajovania nahrávky Gorila odročili. Bývalý generálny prokurátor je hospitalizovaný v nemocnici.

V kauze zatajovania nahrávky Gorila na Okresnom súde Bratislava I nedošlo k posunu. Ako uviedol sudca Marek Filo, obžalovaný súdu zaslal potvrdenie o hospitalizácii a zároveň lekárske správy dokumentujúce jeho zdravotný stav.

Súd vyhovel požiadavke pojednávanie odročiť

Zrušené bolo aj pojednávanie naplánované na 4. mája. Najbližšie pojednávanie sa bude konať 11. júla a potom 13. a 14. júla. Na pláne je vypočúvanie znalcov, aj prehrávanie záznamov z Gorily. 

Trnka vinu odmieta​

Dobroslav Trnka je obžalovaný pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti s utajovaním nahrávky Gorila, ku ktorej mal mať prístup v rokoch 2007 až 2014. Z rozhovorov na nahrávke mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Dobroslav Trnka podľa obžaloby nahrávku ukrýval namiesto toho, aby ju odovzdal orgánom činným v trestnom konaní. Tým si ako verejný činiteľ, konkrétne generálny prokurátor a neskôr prokurátor, nesplnil povinnosť, ktorá mu vyplývala zo zákona, a to stíhať všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Dobroslav Trnka pôsobil vo funkcii generálneho prokurátora v rokoch 2004 až 2011. Stíhaný je na slobode a vinu odmieta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy