Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Parlament rozhodne o Ficovi vo štvrtok. Matovič reagoval na Kaliňákove slová o zbabelcovi
Zdielať na

Parlament rozhodne o Ficovi vo štvrtok. Matovič reagoval na Kaliňákove slová o zbabelcovi

BRATISLAVA / Bývalého ministra Roberta Kaliňáka obvinili spolu s Robertom Ficom a advokátom Marekom Parom. Počas príchodu na súd, na ktorom rozhodli o vzatí do väzby, Robert Kaliňák nazval Matoviča zbabelcom, ktorý si obvinenie mal vymyslieť. V Ranných novinách sa k tomu vyjadril samotný minister financií Igor Matovič.

Národná rada Slovenskej republiky bude rozhodovať o povolení vzatia Roberta Fica do väzby. Celú žiadosť nájdete TU.

Kaliňák o obvineniach: Matovič je zbabelec

"Reakcia bývalého ministra Kaliňáka je v duchu ako tej slovenskej ľudovej múdrosti podľa seba súdim teba. Čiže on za tým vidí mňa, ja som to všetko zosnoval, dohodol u policajného prezidenta, prokurátora špeciálneho. Presne to, čo robili oni. Mne to je ľúto," okomentoval Igor Matovič aktuálne zatýkanie Roberta Kaliňáka a obvinenia ďalších osôb, medzi ktorými je aj bývalý premiér Robert Fico.

Uznesenie Matoviča nebavilo čítať

"Včera som si na koaličnej rade prvýkrát čítal to uznesenie a došiel som asi po nejakú dvadsiatu stranu a už ma to, priznám sa, ani nebavilo," priznal Matovič v Ranných novinách TV JOJ. Obvineným praje spravodlivý proces. "Ja si myslím, že orgány činné trestnom v konaní majú absolútnu slobodu, musia konať. Prajem týmto ľuďom spravodlivý proces, spravodlivého sudcu, spravodlivého a poctivého prokurátora, vyšetrovateľa, lebo o tom by mal byť demokratický štát a zaslúžia si spravodlivý proces," praje si minister financií a bývalý premiér Igor Matovič. 

Roberta Kaliňáka zobrali v sobotu do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné, bývalý minister financií sa odvolal. O jeho osude bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Advokáta Mareka Paru prepustili a stíhaný bude na slobode. 

​Roberta Kaliňáka zadržali minulý týždeň v stredu a spolu s ním obvinili aj Roberta Fica či advokáta Mareka Paru. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy