Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počasie už naplno pripomína jar, ale ešte sa chystá výrazná zmena
Zdielať na

Počasie už naplno pripomína jar, ale ešte sa chystá výrazná zmena

Archívna reportáž

SLOVENSKO / Utorok bude ešte slnečný, ale postupne bude pribúdať oblakov a k večeru sa už môžu objaviť slabý dážď alebo prehánky. Denná teplota bude ešte vysoká, od 18 do 23, na severe bude od 14 do 18°C.

Nad stredom Európy sa už v týchto chvíľach vlní studený front. Jeho účinky na naše počasie sa prejaví už zajtra. Streda bude už teda oblačná až zamračená a najmä cez deň sa objavia miestami prehánky, občasný dážď , na horách bude snežiť. Denná teplota už bude nižšia, ale stále od 15 do 20, na severe od 11 do 15°C. Vietor od juhu do 30, v nárazoch okolo 50 km/h.

Citeľne sa začne ochladzovať vo štvrtok, keď sa tlaková níž z centrálneho Stredomoria rozšíri nad strednú a východnú Európu a stále sa s ňou bude spájať zvlnený studený front. Preto bude prevažovať zamračená obloha, na mnohých miestach bude pršať, lokálne aj výdatne.

Na horách a na severe sa výdatne rozsneží. Denná teplota poklesne na 7 až 12, na severe bude iba od 3 do 7°C. Z dnešného pohľadu sa nápor studeného a vlhkého vzduchu na našom počasí ešte viac prejaví od piatku do nedele. To hranica sneženia poklesne prechodne až na 400 m , čo znamená, že sa snehové zrážky môžu objaviť aj na Záhorí a dážď so snehom aj v okolí Piešťan, Nitry.

Denná teplota sa bude pohybovať nízko, severné lokality budú mať slabý celodenný mráz, na juhu bude maximálna teplota do 7°C. Samozrejme, predpovede budeme sledovať a upresňovať, aby sme vedeli povedať čo najpresnejšie ako to so snežením a teplotou bude počas prvého aprílového víkendu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy