Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prípad korupcie v policajnom zbore končí: Súd vypočul posledných svedkov Bödöra a Makóa
Zdielať na

Prípad korupcie v policajnom zbore končí: Súd vypočul posledných svedkov Bödöra a Makóa

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný súd v Banskej Bystrici v prípade bývalého vyšetrovateľa NAKA, Mariána Kučerku, vypočul posledných dôležitých svedkov, a to Norberta Bödöra a Ľudovíta Makóa.

Norbert Bödör v pondelok, 14. marca, ako svedok vypovedať odmietol. Podľa obžaloby mal dať práve on 50-tisícový úplatok obžalovanému Mariánovi Kučerkovi a Bernardovi Slobodníkovi. Za to, že neobvinia v kauze valčeky Štefana Žigu, príbuzného bývalého ministra hospodárstva.

Vypovedal aj bývalý šéf daňových kriminalistov, Ľudovít Makó, potvrdil, že doniesol 200-tisíc v športovej taške obžalovanému. Pred sudcom potvrdil, že peniaze boli od podnikateľov s pohonnými hmotami. Za úplatok sa mali vyhnúť domovým prehliadkam aj väzbe. "Mám bezpečnostný režim a viac to nebudem komentovať," tvrdí svedok Ľudovít Makó.

Samotný Kučerka v prípravnom konaní priznal, že peniaze zobral. Na začiatku procesu chcel uzavrieť dohodu o vine a treste, čo neskôr stiahol a tvrdil, že priznanie bolo urobené pod nátlakom. "Vnímam to ako naratív o manipulácii, čo musím striktne odmietnuť," hovorí prokurátor Matúš Harkabus. "On sa bol ochotný priznať, ak by mu bol uložený podmienečný trest," tvrdí obhajca Martin Bezák. Kým obhajoba požaduje pre pochybnosti oslobodzujúci rozsudok, prokurátor žiadal v záverečnej reči 12-ročný trest. Kauza je na úplnom konci, sudca vynesie rozsudok už tento štvrtok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy