Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mikulec k Ficovi po zásahu: Polícia má moju osobnú podporu
Zdielať na

Mikulec k Ficovi po zásahu: Polícia má moju osobnú podporu

BRATISLAVA / Bývalého premiéra Roberta Fica odviedli 16.12. na policajnú stanicu. Obvinili ho z trestného činu podnecovania. Podľa jeho slov bolo toto na pokyn ministra vnútra ako zastrašenie. Roman Mikulec polícii dôveruje. Vyjadril sa, že príslušníci konajú bez ohľadu na spoločenské a sociálne spektrum zadržanej osoby.

Bývalý predseda vlády Robert Fico strávil na policajnej stanici približne 2 hodiny. Na oddelenie ho predviedli tesne pred začiatkom ohláseného smútočného sprievodu, ktorý sa aj na priek tomu napokon uskutočnil. Polícia však musela riešiť aj inú vec. Úmyselné poškodenie osobného auta, ktoré podľa informácií TV JOJ používa práve Robert Fico.

"Ak má polícia podozrenia, že došlo k porušeniu zákonov, tak koná bez ohľadu na to, z akého spoločenského a sociálneho spektra je preverovaná osoba," reagoval minister vnútra Roman Mikulec na štvrtkové zadržanie predsedu strany Smer – sociálna demokracia Roberta Fica. Toho zadržala polícia pred začiatkom protestu na Tyršovom nábreží v Bratislave.

Mikulec potvrdil, že sa v tejto veci vedie trestné konanie a o jeho priebehu a výsledku bude informovať kompetentný policajt tak, aby nedošlo k zmareniu účelu vyšetrovania. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová.

Pripomenul, že pandemická situácia na Slovensku je vážna

„Žiaľ, aj v predvianočnom období platia opatrenia, ktoré ako celok majú plniť jediný cieľ – chrániť životy a zdravie občanov. Na druhej strane sa usilujeme o to, aby sme všetkým občanom poskytli primeraný životný priestor v súkromnom aj pracovnom živote. Mrzí ma, že niektorí túto situáciu využívajú na spochybňovanie opatrení a vyzývajú ľudí na ich nedodržiavanie,“ uviedol Mikulec. Dodal, že niet pochýb o tom, že Policajný zbor si kontrolou týchto opatrení nezískava priazeň občanov.

„O to viac si cením, že koná nestranne, profesionálne a primerane, a preto má moju osobnú podporu,“ uzavrel Mikulec.

Polícia obvinila Róberta Fica

Približne o ôsmej hodine vyšiel z budovy. "V podstate ma zadržali fyzicky a odviezli na policajnú stanicu, kde som bol obvinený z trestného činu podnecovania," vyjadril sa Robert Fico.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I. vzniesol obvinenie z trestného činu podnecovania 57-ročnému Róbertovi F. z Bratislavy. Obvinený nebol v zmysle trestného poriadku zadržaný, bol predvedený na základe dožiadania orgánov činného v trestnom konaní za účelom vykonania nevyhnutných procesných úkonov," vyjadril sa Michal Slivka, hovorca Prezídia policajného zboru Slovenskej republiky.

Počas brífingu Roberta Fica musela polícia riešiť ďalší incident

Robertovi Ficovi rozbili auto. "Nebudem to komentovať. Predpokladám, že to asi nebol nejaký normálny človek, nejaký blázon to bol," vyjadril sa k incidentu Robert Fico. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy