Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jeden z obchodných reťazcov organizuje potravinovú zbierku pomoci. Môžete sa do nej zapojiť aj vy
Zdielať na

Jeden z obchodných reťazcov organizuje potravinovú zbierku pomoci. Môžete sa do nej zapojiť aj vy

SLOVENSKO / Na Slovensku sa chudoba či sociálne vylúčenie týka každého šiesteho obyvateľa. Situáciu ešte zhoršila pandémia. Pri príležitosti Svetového dňa výživy preto jeden z najväčších obchodných reťazcov u nás v spolupráci so slovenským Červeným krížom opäť zorganizoval zbierku potravín, do ktorej sa môžete zapojiť aj vy.

Rodinám už niekoľko rokov pomáha potravinová zbierka, ktorú organizuje jeden z najväčších obchodných reťazcov na Slovensku. "Za posledných sedem rokov sa nám spoločne s našimi zákazníkmi podarilo darovať viac ako 293 ton potravín, ktoré putovali tiež ľuďom v núdzi," informuje hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko Samuel Machajdík.

Tento rok môžete pomôcť opäť

"Koná sa 14.októbra, vo štvrtok. Na všetkých predajniach po celom Slovensku," informuje Machajdík.

V rámci potravinovej zbierky môžete prispieť akýmikoľvek potravinami. Najviac ale potešia tie, ktoré sú trvanlivé. "To portfólio je určite veľmi široké. Od cestovín, ryža, krupicová kaša, vločky rôzne konzervy alebo paštéty," generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža Zuzana Rosiarová Kesegová. 

Obchodný reťazec zbierku nenecháva len na ľudí a každoročne do nej prispieva

"Okrem toho, čo darujú a vyzbierajú naši zákazníci, prispejeme aj my ďalšími 12 tonami," hovorí Machajdík. 

Ak sa chcete zapojiť, stačí ak počas štvrtka,14. októbra, odovzdáte potraviny dobrovoľníkom. "Či už z radov ČK alebo našich," tvrdí Machajdík. 

"Z týchto vyzbieraných potravín sa Slovenský Červený kríž bude snažiť pripraviť balíky potravinové, ktoré samozrejme poputujú tým najodkázanejším, či už je to osamelý senior, ktorý nemá žiadnych príbuzných, mnohopočetné rodiny s deťmi alebo teda ľudia, ktorí sú naozaj v sociálnej núdzi," hovorí Kesegová. 

V minulom roku sa touto formou podarilo odovzdať ľuďom viac ako 700 potravinových balíkov

"Je to aspoň čiastočná pomoc. Aspoň pomoc na preklenutie nejakého ťažkého obdobia alebo aspoň povšimnutie si, že sú naozaj medzi nami ľudia, ktorí si musia rátať každé euro niekoľkokrát, a takouto formou by sme im chceli aspoň trochu zmierniť tú ich situáciu," tvrdí Kesegová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy