Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Za brutálnu nehodu ani po troch rokoch nikoho nepotrestali. Pri pretekoch Poliakov zomrel Slovák
Zdielať na

Za brutálnu nehodu ani po troch rokoch nikoho nepotrestali. Pri pretekoch Poliakov zomrel Slovák

SLOVENSKO/POĽSKO / Už tri roky uplynuli od tragickej nehody, ktorá otriasla celým Slovenskom, ale aj Poľskom. Práve z tejto krajiny pochádzajú traja vodiči, ktorí sa na Orave pretekali na drahých autách. Ich rýchla jazda sa však skončila nehodou, pri ktorej, žiaľ, zahynul nevinný muž. Údajní vinníci stále nie sú potrestaní.

Zábery z tragického konca naháňačky troch Poliakov zachytila kamera v aute šoféra, ktorého tesne predtým obiehali na luxusných autách. Pri tejto havárii pred tromi rokmi zomrel 57-ročný muž z okresu Dolný Kubín.

Polícia krátko na to obvinila trojicu vodičov, ktorí sa zúčastnili pirátskej jazdy. Zatiaľ však stále nie je jasné, kedy sa posadia na lavicu obžalovaných. "Vyšetrovanie je fakticky ukončené, je potrebné vykonať jeden výsluch a následne bude vykonané preštudovanie spisu," informuje hovorca KP Žilina Martin Kokles. 

Najprv boli všetci traja vyšetrovaní za mrežami, no postupne ich žilinskí sudcovia prepustili z väzby

Podľa polície na nešťastí nesie ten najväčší podiel viny šofér čierneho Porsche, ktoré čelne narazilo do auta, v ktorom zahynul nevinný človek. Pochopiteľne, aj do vyšetrovania tohto prípadu zasiahla pandémia koronavírusu, ale predĺžili ho tiež iné skutočnosti. "Najmä potreba komplikovaného znaleckého dokazovania," tvrdí Kokles. 

Okrem toho, všetky písomnosti museli preložiť do poľského jazyka, keďže všetci traja vodiči spoza hraníc tvrdia, že nerozumejú po slovensky. A neprejavujú vôľu dohodnúť sa s dozorujúcim prokurátorom.

Obvinení vodiči sú teda zatiaľ ešte stále na slobode u nich v Poľsku a nevedno, kedy sa na žilinskom súde posadia na lavicu obžalovaných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy