Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Požiar úplne zničil výrobnú halu. Škody sa vyšplhali na viac ako 600-tisíc eur
Zdielať na

Požiar úplne zničil výrobnú halu. Škody sa vyšplhali na viac ako 600-tisíc eur

HUMENNÉ / Hasiči zasahovali pri požiari výrobnej haly v Jasenove pri Humennom. Prevádzku plamene úplne zničili, zhorel materiál, stroje a v jednej časti haly sa dokonca prepadla strecha. Podľa odhadov hasičov sa predbežné škody šplhajú nad 600-tisíc eur. Na miesto prišla aj expertízna skupina z ministerstva vnútra.

Niekoľko hasičských posádok smerovalo do Jasenova v nedeľu ráno okolo šiestej. Majiteľ sa zdrvujúcu správu dozvedel od šéfa susednej prevádzky. 

Hasiči lokalizovali požiar vo výrobnej hale v obci Jasenov v okrese Humenné, ktorý vypukol v nedeľu, 10.10. pred siedmou ráno. Požiar vznikol v hale s rozmermi 40x80 metrov v areáli poľnohospodárskeho družstva. "Hasičská jednotka bola privolaná k požiaru výrobnej haly, po príchode už bola celá hala v plameňoch. Hala horí cca 80x40 metrov. Výroba bola zameraná na spracovanie papiera," objasnil Radoslav Tovarňák, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Humennom.

​"Ja som osobne ráno bol poňho doma. To sa nedá opísať. Je to veľká skaza, katastrofa pre samotného majiteľa," povedal majiteľ susednej firmy.

 Hasiči vodu dopĺňali kyvadlovo 

"Problém je v tom, že horí pod strešnou konštrukciou, ktorá je z purpanelov a veľmi zle sa rozoberá," vysvetlil Radoslav Tovarňák. Okrem hasičov z okresného riaditeľstva požiar pomáhali likvidovať aj príslušníci z humenskej Záchrannej brigády a tiež dobrovoľní hasiči z Jasenova. "Zasahovať sa dá iba s použitím dýchacích prístrojov a celé požiarovisko sa monitoruje pomocou termokamery," bližšie objasnil veliteľ zásahu. 

Prevádzka sa nachádza v areáli bývalého družstva

Rozsiahly požiar halu úplne zničil a v zadnej časti sa prepadla strecha. "Stále to tlie, bojujú od rána, nestíhajú napĺňať autá vodou. Budovu už viac- menej celú ju zasiahol požiar, z budovy pravdepodobne nič," horlivo opísal situáciu majiteľ susednej firmy.

Presná príčina požiaru zatiaľ známa nie je. Skúmať ju bude hasičský vyšetrovateľ. "Odhadovaná škoda je predbežne vyčíslená na viac ako 600- tisíc eur. V areáli haly na lisovanie papiera zhorela okrem iného aj výrobná linka," potvrdil Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy