Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Niektoré úseky bratislavského obchvatu neotvoria tak, ako sľubovali
Zdielať na

Niektoré úseky bratislavského obchvatu neotvoria tak, ako sľubovali

BRATISLAVA / Už v nedeľu plánovali otvoriť takmer všetky časti bratislavského obchvatu. Nastanú ale zmeny. Niektoré úseky totiž neotvoria tak, ako sľubovali.

"Túto nedeľu, 26. 09. 2021, otvorí koncesionár PPP projektu D4/R7 pre motoristickú verejnosť časť medzi mimoúrovňovými križovatkami Rusovce a Ketelec (4,3 km), ktorého súčasťou je aj 3 km dlhý most cez Dunaj (Lužný most)," napísal na sociálnej sieti minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal. Ako ďalej informoval, koncesionár sprístupní verejnosti časť D4 medzi mimoúrovňovými križovatkami Jarovce a Rusovce (2,2 km), ktorý spája D4 a D2, ako aj časť R7 medzi mimoúrovňovými križovatkami Ketelec a Prievoz (6,5 km), ktorý spája R7 a D1 až počas budúceho víkendu (2. a 3. októbra).

"Dôvodom otvárania predmetných úsekov v niekoľkých fázach je podľa koncesionára zložitosť prípravy dopravného značenia a organizácie dopravy v danom území, pretože dôjde k prepájaniu nových úsekov diaľnice a rýchlostnej cesty s existujúcimi rýchlostnými komunikáciami (D1, D2, D4, R7)," uviedol Doležal.
To, čo sa otvára a v akom rozsahu, je podľa Doležala v kompetencii koncesionára. "Prvoradá je pritom z môjho pohľadu bezpečnosť cestnej premávky pre všetkých," dodal Doležal.

K celej situácii sa vyjadril aj primátor mesta Bratislava Matúš Vallo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy