Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Skupina ľudí urážala odborníkov na sympóziu v Čadci. Podľa Lengvarského by už pomýlení ľudia mali prestať
Zdielať na

Skupina ľudí urážala odborníkov na sympóziu v Čadci. Podľa Lengvarského by už pomýlení ľudia mali prestať

ČADCA / Medzinárodné zdravotnícke sympózium v Čadci, zamerané na problematiku koronavírusu, dnes poznačil protest, na ktorý prišli desiatky Kysučanov. Sprevádzali ho silné emócie, ktoré vyvolávali najmä kotlebovci a ich prívrženci. V centre metropoly Kysúc sa ozývali aj urážky na adresu odborníkov, ktorí ľuďom pomáhajú pri liečení ochorenia Covid-19.

"Prišiel som preto, aby som poďakoval mnohé nemocnice hrdinsky bojovali s tými najťažšími stavmi," povedal Vladimír Krčméry. Zatiaľ čo v sále kultúrneho domu lekári hovorili o diagnostike či liečbe nebezpečného ochorenia, vonku sa zhromaždili rodičia žiakov, ktorí vyjadrili svoj nesúhlas s podmienkami, ktoré v školách. A aj ďalší nespokojenci.

Nepríjemná atmosféra vládla hneď od začiatku. Situáciu kontrolovali štátni i mestskí policajti, ktorí dohliadali na to, aby sa dovnútra dostali len registrovaní odborníci. "Podľa mňa to zle vyhodnotili, a nepozreli si program, ktorý je vyslovene odborný, nie je to o očkovaní je to o liečbe," povedal riaditeľ KNsP Čadca Martin Šenfeld. 

S ostrými protestami sa už zdravotníci v Žilinskom kraji stretli pri výjazdovom očkovaní. "Je neospravedlniteľné, ak sa po Slovensku pohybujú partie pomýlených ľudí, ktorí zastrašujú vakcinačné tímy a ľudí, ktorí sa rozhodli zaočkovať. Vyzývam tieto skupiny ľudí, aby sa začali správať civilizovanie," povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. 
"Ja si myslím, že je nesprávne, aby sme ukázali nejakú slabosť, alebo strach, v tom, že ide o spravodlivú vec," dodal Krčméry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy