Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž mal dlhé mesiace týrať staršieho Rakúšana, zodpovedať sa bude pred súdom
Zdielať na

Muž mal dlhé mesiace týrať staršieho Rakúšana, zodpovedať sa bude pred súdom

HORNÉ STRHÁRE / Šesťdesiatročný Rakúšan si v obci na juhu Slovenska prešiel hotovým peklom. Jeden z domácich obyvateľov ho niekoľko mesiacov týral v prostredí rodinného domu, pričom cudzincovo trápenie ukončil až zásah polície.

Obvinený 46-ročný Adrián mal svoju obeť okradnúť o veľké množstvo peňazí, pričom mu vzal pas a kartu poistenca. Rakúšana údajne pripravil o byt vo Viedni a po príchode na Slovensko mu odoprel kontakt so svojimi najbližšími.

"Nemám telefón, Adrián ho odniesol do záložne. Zobral mi aj bankovú kartu a vo Veľkom Krtíši si z nej vybral peniaze. Každý mesiac mi tam prišlo 900€ a on si ich vždy zobral," tvrdil cudzinec po oslobodení od svojho väzniteľa. Ten mu mal viackrát spôsobiť fyzickú ujmu a jeho konanie na verejnosti šokovalo miestnych obyvateľov. "Videli sme, ako ho bil, posielal ho pre vodu, týral ho. Zakaždým, keď mal nervy na niečo, tak si to vybil na ňom. On bol už tak zvyknutý, že už ani hlások nevydal, ked bol aj bitý. Nám to bolo tiež veľakrát ľúto, keď sme videli, ako dostal. Každý mu chcel pomôcť, ale nevedel ako,dozvedeli sme sa od dedinčanov.

Adrián bol v minulosti už viackrát trestne stíhaný a podľa našich informácií ide o otca 15-ročného chlapca nedávno obvineného z vraždy. Rozsiahly policajný zásah prezradil, že toho má na rováši naozaj dosť. "Kriminálna polícia vyšetruje prípad pokračovaného zločinu lúpeže, týrania blízkej a zverenej osoby, vydierania a znásilnenia, z ktorých je obvinený 46-ročný muž,potvrdil hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru Banská Bystrica, Mário Bóna.

Obvinený sa tak pred súdom bude zodpovedať zo štyroch závažných zločinov, pričom bol vzatý do kolúznej väzby. Jeho obeť tak môže po niekoľkých mesiacoch konečne voľne dýchať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy