Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Remišová o odchode Kolíkovej: Oznámila mi to cez sms-ku a takto sa slušná politika nerobí
Zdielať na

Remišová o odchode Kolíkovej: Oznámila mi to cez sms-ku a takto sa slušná politika nerobí

BRATISLAVA / Strana Za ľudí zvolala mimoriadnu tlačovú besedu k odchodu frakcie Márie Kolíkovej a ďalších členov.

"Na Slovensko som sa vrátila preto, aby som tu niečo dobré urobila. Dnes odišla frakcia Márie Kolíkovej, je to jej zrada a tiež všetkých členov. Členovia strany Za ľudí si stoja za svojimi hodnotami a chcú si stáť za svojim," komentovala odchod členov Veronika Remišová. 

Vo svojom vyjadrení uviedla, že strana Za ľudí bude bojovať za ľudí a chce začať od znova. Remišová sa doposiaľ nechce vyjadrovať k ukončeniu funkcie Márie Kolíkovej. Ministerka spravodlivosti tvrdí, že svoj odchod chcela Remišovej oznámiť. "Poslala mi len sms-ku, a takto sa slušná politika nerobí," uviedla Remišová. 

Predsedníčka strany Za ľudí popiera rozpad strany. "My naďalej budeme presadzovať riešenie, ktoré budú pomáhať ľuďom," povedala. "Za Máriou Kolíkovou stojí len päť členov. Myslím si, že táto kríza bola náročná pre všetkých, a preto si myslím, že by sme si myli oddýchnuť." 

Remišová: Nemám potrebu vyrábať konflikty, ide mi hlavne o ľudí 

"Za celú existenciu našej strany sme partnerom ponúkali konštruktívne riešenia. Naša strana nikdy nezažila žiadnu extrémnu kauzu," komentovala situáciu v parlamente. Remišová kritizovala Kolíkovú za vyrývanie konfliktov. "Naše ciele sa s Kolíkovou odlišovali. Preto sa vyjadrila, že má bližšie k SaS." 

"Najväčším rozdielom medzi mnou a Máriou Kolíkovou je ten, že sa nepotrebujem vyplakávať médiám. Ja sa snažím naslúchať ľuďom a nie ich otravovať," skonštatovala. Remišová poukazuje na to, že zostávajúci členovia mali málo priestoru vyjadriť svoj názor na odchod frakcie Kolíkovej. 

Remišová žiadala Kisku o návrat do strany 

Remišová reagovala aj na názor Andreja Kisku, ktorý sa od strany dištancoval. "Ja som mu dávala možnosť, aby prevzal predsedníctvo. On sa vtedy vyjadril, že politike sa venovať nechce, preto nechápem jeho momentálne vyjadrenia." 

"Nie je v poriadku keď sa snaží ovplyvňovať stranu niekto, kto sa v nej už nevyskytuje," reagovala na Andreja Kisku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy