Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Kajúcnik Martin Fleischer z kauzy Očistec dostal podmienečný trest
Zdielať na

Kajúcnik Martin Fleischer z kauzy Očistec dostal podmienečný trest

PEZINOK / Samosudca Špecializovaného trestného súdu schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a bývalým šéfom sekcie ekonomiky ministerstva vnútra Martinom Fleischerom. Ako uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, súd obvinenému uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní piatich rokov.

"Ďalej mu súd uložil zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na neho negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka," povedala Kudjáková s tým, že súd zároveň obvinenému uložil peňažný trest vo výške 150 000 eur. "Suma peňažného trestu pripadá štátu," uviedla hovorkyňa.

Rovnaký trest uložil súd aj jeho manželke Margaréte, akurát finančný trest v jej prípade predstavuje 30 000 eur. Rozsudok je v oboch prípadoch právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

Fleichera zadržali v rámci policajnej akcie Očistec ešte 5. novembra 2020, keď zároveň zadržali viacerých bývalých vysokých policajných funkcionárov. Obvinení sú napríklad zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z korupčných trestných činov a z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Vo väzbe sú momentálne napríklad bývalý policajný prezident Tibor G. alebo exšéf Národnej kriminálnej agentúry Peter H. Fleischer a jeho manželka čelili obvineniu z korupcie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy