Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nemocnica, urgentný príjem, či operačná sála. Už dnes štartuje nový seriál TV JOJ
Zdielať na

Nemocnica, urgentný príjem, či operačná sála. Už dnes štartuje nový seriál TV JOJ

SLOVENSKO / Nemocnica, urgentný príjem, či operačná sála. Miesta, ktoré si zväčša sami pre svoj pobyt dobrovoľne nevyberáme. Stali sa však výbornou predlohou pre filmárov, ktorí tam už v minulosti nakrútili dokonalé televízne diela. Nemocničné prostredie sa stalo predlohou aj najnovšieho seriálu Televízie JOJ, ktorého premiérovú časť si po večernom spravodajstve môžete pozrieť už dnes.

Legendárny doktor Sova, Arnošt Blažej, či doktor Štrosmajer v československom seriáli Nemocnica na okraji mesta. Televízny seriál Pohotovosť, prípady Doktora Housa, Nemocnica Chicago Hope, či príbehy preslávenej série vojenskej nemocnice vo Vietname MASH. Mimoriadne obľúbené filmárske počiny práve z nemocničného prostredia, dokázali do svojho deja vtiahnuť milióny divákov po celom svete.

"Nemocnicu, bolesť a strach o svojho blížneho všetci poznáme. Každý sme boli niekedy chorý. Takže strašne rýchlo sa identifikujeme s tými hrdinami, ktorí sú v tom príbehu," povedal režisér seriálu Ján Novák. 

​Seriál nemocnica prináša hviezdne obsadenie lekárov, či zdravotníckeho personálu. Aj hlavní protagonisti sa tak museli zžiť s týmto prostredím a popri hraní sa naučiť napríklad aj poskytovanie prvej pomoci. 

​Na to, aby sa dramatické scény z operačnej sály čo najviac priblížili k reálnemu obrazu dohliadali skutoční odborníci, lekári priamo z urgentného príjmu. Doktor Jakub Gécz hovorí, že herci si počínali výborne. Najmä pri štúdiu odborných výrazov. Pomáhať však musel s praktickými ukážkami. 

​Divákov preto aj v tomto seriáli čakajú príbehy a osudy, ktoré ich v napätí nechajú od začiatku až do konca. Koniec koncov tak ako v skutočnosti.

​Seriál štartuje 24. augusta o 20:35 hneď dvomi časťami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy