Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž sa vyhrážal rodine vypálením. Teraz mu hrozia až tri roky väzenia
Zdielať na

Muž sa vyhrážal rodine vypálením. Teraz mu hrozia až tri roky väzenia

Archívna reportáž

SPIŠSKÁ BELÁ / Policajti zo Spišskej Belej (okres Kežmarok) riešia incident, ktorý sa v nedeľu večer odohral v rómskej osade Podhorany. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, miestny muž prišiel pred jeden z rodinných domov, kde býva jeho blízky príbuzný aj s rodinou.

Búchal na vchodové dvere, no nakoľko nik neotváral, vytrhol dvere aj so zárubňou. Vošiel do domu a rozbil sklenenú výplň na plastovom okne. „Medzi majiteľom domu a zjavne neželaným návštevníkom došlo k hádke. Muž sa v cudzom dome opakovane vyhrážal jeho obyvateľom, že celú rodinu vypáli,“ uviedla Ligdayová.

Pri konflikte vznikla škoda na zariadení domu vo výške 300 eur. Polícia vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu nebezpečného vyhrážania spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci. Podozrivého zo spáchania týchto skutkov zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Ak sa vina podozrivému preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky. Vyšetrovanie prípadu doposiaľ nebolo ukončené,“ dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy