Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti dnes ráno zasahovali proti dílerom v Pentagone
Zdielať na

Policajti dnes ráno zasahovali proti dílerom v Pentagone

BRATISLAVA / Policajti ani nie po týždni opäť zasahovali v neslávne známom Pentagone. Zamerali sa na drogy, ktoré sú problémom v okolí tejto bytovky už desiatky rokov. V rámci akcie zadržali a obvinili drogového dílera, ktorému teraz hrozí niekoľko ročné väzenie.

Obyvateľov bratislavského Pentagonu nadránom približne okolo 4 tej nezobudili tradičné výkriky drogovo závislých či dílerov, ale bratislavskí policajti.

Akcia dostala názov Metla. Zameraná bola na jeden z najväčších problémov Stavbárskej ulice, a tým sú drogy. Policajti z viacerých útvarov išli na istotu. Skoro ráno vošli do jedného z vchodov Pentagonu a doma prekvapili nič netušiaceho drogového dílera.

"Pri domovej prehliadke bol zadržaný muž, ktorý skončil v policajnej cele. V tejto súvislosti vyšetrovateľ obvinil 30-ročného Dominika K. z Bratislavy zo zločinu drogovej trestnej činnosti, a tým mu zabránil v ďalšej distribúcii drog koncovým užívateľom v objekte Pentagon a v jeho blízkom okolí," povedala hovorkyňa KRPZ Bratislava Veronika Martiniaková. 

Policajti počas domovej prehliadky zaistili metamfetamín. Obvinený vo svojom byte prechovával drogy, ktoré následne predával. Podľa polície to robil pravdepodobne od júna tohto roka. 30 ročnému Dominikovi teraz za predaj drog hrozí až 10 ročný pobyt za mrežami.

"Chcem verejne poďakovať chalanom z polície, aj všetkým zúčastneným, ktorí takýmto spôsobom pomáhajú nás vyslobodiť z tohto 30 ročného dlhého nejakého riešenia, ktoré sa v minulosti dlhodobo prehliadalo a neriešilo," uviedol starosta mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc. 

Tento mesiac je to už tretia policajná akcia v Pentagone. Tá minulotýždňová bola zameraná na hľadané a nezvestné osoby a veci pochádzajúce z trestnej činnosti. Policajti skontrolovali až sto ľudí. Celkovo boli v rámci všetkých augustových akcií zadržaní 4 ľudia.

"Určite to pomôže nielen obyvateľom Pentagonu, ale celej Vrakune a Pod.Biskupíc. Viem, že obyvatelia by chceli mať ten problém vyriešený lúsknutím čarovného prútika, ale to tak nejde, ale myslím si, že takto intenzívne budú tie zásahy, tak to výrazne pomôže tomu, aby sa tá situácia v Pentagone zlepšila," dodal Kuruc. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy