Počasie na Slovensku sa bude odohrávať v najbližších dňoch pod vplyvom vysokého tlaku vzduchu, ale zároveň sa na východe bude presúvať rozpadávajúci sa studený front, ktorý najmä na severe a východe krajiny prinesie počas víkendových dní, ale vlastne aj v pondelok viac oblakov, prehánky, búrky-aj intenzívne. Na teplote sa ale vôbec neprejaví.
V noci na juhu krajiny teplota až 20°C, chladnejšie bude na severe a v dolinách a kotlinách, kde teplota počas nočných hodín bude klesať na 16 až 10°C. Cez deň bude veľmi teplo a aj dusno. Maximum teploty sa udrží na hodnote 27-30°C na severe, južné okresy budú mať teplotu až 33-35°C. Vietor iba slabý, pri búrkach zosilnie. 

Zmena príde v utorok

Situácia by sa mala meniť v utorok. To sa k nášmu územiu priblíži výrazné studené frontálne rozhranie. Prinesie zamračenú oblohu, zrážky a najmä zníži teplotu vzduchu počas dňa. V utorok maximum od 20 do 25, na juhu a východe Slovenska ešte do 28-29°C. Ale v stredu už iba 16 až 20 na severe, na juhu do 25°C  a veterno. 
Či sa v ďalších dňoch oteplí, to je ešte ďaleko predpovedať- Zatiaľ máme pred sebou víkend , tak užívajme leto, prázdniny....