Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Osemročné dievčatko zachraňovalo život mame. V ich rodinnom dome vybuchla krbová vložka
Zdielať na

Osemročné dievčatko zachraňovalo život mame. V ich rodinnom dome vybuchla krbová vložka

HORNÝ ZEMPLÍN / Osemročné dievčatko dnes zachraňovalo život svojej mame. V ich rodinnom dome totiž napoludnie vybuchla krbová vložka. Duchaprítomné dieťa bežalo na ulicu a volalo susedov na pomoc. Ženu museli záchranári uviesť do umelého spánku a do nemocnice ju transportovali vrtuľníkom.

"Nevieme, čo sa stalo. Susedia volali a prišla som sem," povedala sestra zranenej ženy. Nešťastie sa stalo okolo jednej popoludní. Žena bola doma so svojou 8 - ročnou dcérou.

Práve tá podľa slov svedkov duchaprítomne vybehla na ulicu a volala o pomoc. "Jej dcéra, áno, bola s mamou doma a išla po susedov," opísala detaily sestra zranenej. K rodinnému domu okamžite smerovali hasiči, záchranári aj zamestnanci plynární. Spočiatku nebolo jasné, za akých okolností k výbuchu došlo. "Prvotné hlásenie bolo, že sa jedná o výbuch plynu v rodinnom dome. Po príchode na miesto sme zistili, že išlo o výbuch krbovej vložky," informoval veliteľ zásahu Jaroslav Guranič. "Štyridsaťjedenročná žena pritom utrpela popáleniny na zhruba 40% tela. Na miesto bola okamžite vyslaná vrtuľníková záchranná služba," povedal Jozef Minár z operačného strediska. Lekár ženu uviedol do umelého spánku a leteckí záchranári ju transportovali do Košíc na oddelenie popálenín. Okolie domu polícia zabezpečila páskou. Rodina je z celej udalosti zdrvená. Matka troch detí má navyše narodeniny a popoludní pre nich chcela prichystať oslavu. "Sestra má dnes 41 rokov, mali sme tu prísť na oslavu, dnes na piatu...no a...takto…," povedala sestra zranenej ženy. V prípade zostáva stále množstvo otázok ako je možné, že k explózii vôbec došlo. "Podľa doterajších informácií, žena zatopila v krbe, no neotvorila ventily. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví," informoval hovorca polície v Prešove, Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy