Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Handlovej boli ľudia tri týždne bez elektriny. Problém sa vyriešil, keď sme sa o to začali zaujímať
Zdielať na

V Handlovej boli ľudia tri týždne bez elektriny. Problém sa vyriešil, keď sme sa o to začali zaujímať

HANDLOVÁ / Pred tromi týždňami v Handlovej zničil blesk rozvodnú skriňu. Bez elektriny zostalo 6 rodín. Problém okamžite nahlásili a mysleli si, že to haváriu opravia v priebehu niekoľkých dní. Nestalo sa tak. Veci sa pohli až potom, ako sme sa o prípad začali zaujímať.

"Mňa to z postele odhodilo, to bola rana. Susedom televízory popálilo, satelity. Celá ulica bola bez elektriny," povedal Štefan, obyvateľ domu. Blesk udrel počas silnej búrky priamo do rozvodnej skrine. Tá začala horieť. "14. udrel blesk, zhorelo to a odvtedy sme bez elektriky. Nikto s tým nič nerobí. Keby sa to stalo niekomu v kancelárii, tak momente je elektrika," zamyslel sa Štefan. Bytový podnik síce skriňu osadil, no nájomníci sú stále bez elektrickej energie. "Pri sviečkach, susedom chodíme prať, deťom zohrievam vonku v kotline vodu, aby sme sa mohli okúpať," vyjadril sa Štefan.

"19. júla už bol rozvádzač opravený a porucha bola nahlásená na energetiku," uviedla hovorkyňa Handlovej Jana Paulíniová. Tri týždne sa ale nič nedialo. Šesť rodín, ktoré si poctivo platia za elektrinu celé roky, čakalo na pripojenie márne. "Niekoľkokrát sme ich urgovali, aby táto havária bola čím skôr opravená," vyjadrila sa Paulíniová. "Deti malé, starí ľudia sú tu a nezáujem," skonštatoval Štefan. "Nám to dalo bytové družstvo vedieť 22. júla. Požiadali sme o správu od hasičov a čakali sme tri dni," vyjadril sa Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenská distribučná.

Okrem iného potrebovali aj potvrdenie od dodávateľa elektriny, že nájomníci budú pokračovať v odbere. "Od dvoch máme, od troch ešte nie," povedal Gejdoš. Situácia sa nakoniec vyriešila. Ľudia už elektrinu majú. "Keby vás nezavoláme, čakáme ešte tri mesiace," zhodnotil Štefan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy