Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Silná búrka pri Bardejove: Vietor strhol strechy a niektoré stromy vytrhol zo zeme
Zdielať na

Silná búrka pri Bardejove: Vietor strhol strechy a niektoré stromy vytrhol zo zeme

BARDEJOV / V utorok v noci sa bol na severovýchode Slovenska taký silný vietor, že niektorí z domu cez okno nevideli ani susedný dom. Podľa obyvateľov Hažlína to chvíľami vyzeralo akoby pršalo zboku z jednej strany na druhú. Vietor strhol aj strechy a niektoré stromy vytrhol zo zeme aj s koreňmi.

Miestni hovoria - bola to búrka sprevádzaná silným vetrom. Ten fúkal podľa nich tak, ako ešte nezažili.

"Bol to veľmi špecifický vietor, ktorý sa točil dokola," uviedol miestny. Na zemi skončila aj jedna z plechových striech. Vietor ju nadvihol, prevrátil a dopadla do záhrady. "Vyšiel som vonku a plechy lietali po komíne," povedal majiteľ domu. Namiesto strechy majú teraz na dome plachtu a v záhrade polámané stromy. Niektoré vytrhol vietor zo zeme aj s koreňmi. "Vietor sa zatočil a bolo," dodal. 

"Vietor tvoril víry, dážď sa dvíhal zo zeme hore a pršalo ako keby z boku," povedal starosta obce Hažlín František Oláh. "Takúto búrku som ešte nezažil," uviedol obyvateľ Hažlína. 

Na druhý deň sa od skorého rána pustili v Hažlíne do upratovania. Voda, ktorá sa zliala z polí priniesla do dediny i nánosy bahna. Okrem dvorov a záhrad mali ľudia zatopené aj pivnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy