Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti a horskí záchranári pátrajú po nezvestnom poľskom turistovi. Pomôcť má aj letka ministerstva vnútra
Zdielať na

Policajti a horskí záchranári pátrajú po nezvestnom poľskom turistovi. Pomôcť má aj letka ministerstva vnútra

VYSOKÉ TATRY / Policajti a horskí záchranári z Vysokých Tatier od utorka večera pátrajú po nezvestnom poľskom turistovi. 24-ročný Kornel sa pred pár dňami vybral na túru, neuviedol však lokalitu, kam chcel ísť a počasie je veľmi zlé.

Policajti a záchranári z Vysokých Tatier pátrajú po nezvestnom poľskom turistovi. 24-ročný Kornel sa nikomu neozval už od 14. júla. Najprv ho hľadali poľskí horskí záchranári, od utorka už aj slovenskí spolu s políciou. Auto poľského turistu našli na slovenskej strane v Javorine. "Tým pádom je dosť veľmi pravdepodobné, že sa nachádza v slovenských Tatrách," povedal náčelník HZS Vysoké Tatry Miroslav Živčák.

Podľa hovorkyne prešovskej polície boli vykonané previerky v Tatranskej Javorine, kde muž nechal zaparkované vozidlo. "Zatiaľ sa zameriavame na ten sever, hlavne na tú Javorovu dolinu, ale aj tak je to obrovská rozloha, obrovské hektáre ťažko dostupného terénu", dodal Živčák.

Pátranie v utorok bolo neúspešné a museli ho pre počasie prerušiť. Pokračovať bude aj v stredu, ak to podmienky dovolia priletí, aj letka ministerstva vnútra.

Najčítanejšie správy