Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pellegrini: Som za očkovanie, ale malo by byť dobrovoľné
Zdielať na

Pellegrini: Som za očkovanie, ale malo by byť dobrovoľné

BRATISLAVA / O očkovaní sa hovorilo aj na prvom pracovnom sneme neparlamentnej strany Hlas- sociálna demokracia. Peter Pellegrini sa vyjadril, že ho nikdy nespochybňovali, no očkovanie musí byť dobrovoľné. Členovia sa dnes stretli v najstaršom slovenskom meste - Nitre. Strana vyzvala súčasnú koalíciu, aby odišla

V meste pod Zoborom sa zišlo okolo 400 delegátov z celého Slovenska. Veľká časť bola prevažne mladých ľudí. Na sneme prišla reč aj na referendum o predčasných voľbách, ktoré je podľa šéfa Hlasu v súlade s ústavou. Súčasnej vláde odkázal, aby odišla. Ambíciou mimoparlamentnej strany, je byť hlavným vyzývateľom vládnej koalície.

"Musím to povedať veľmi jasne táto vláda zlyhala tragicky zlyhala na celej čiare," povedal Peter Pellegrini. Peter Pelegrini povedal, že očkovanie proti koronavírusu nikdy strana nespochybňovala a vyzval ľudí, ktorí chcú aby sa dali zaočkovať čím skôr. "Aby ľudia aj, ktorí váhajú si to dobre premysleli a pozreli si informácie a ak to zvážia, aby sa zaočkovať dali," uviedol Pellegrini. 

Predseda strany však zatiaľ očkovaný nie je, stále tvrdí, že sa ešte nerozhodol. "Očkovanie je vec, ktorá nás može dostať z tejto situácie, ale pripomínam musí to byť na dobrovoľnej báze," povedal Pellegrini. Na sneme v Nitre Peter Pellegrini predstavil štyri nové posily svojej strany. Novozvolenou podpredsedníčkou je Zuzana Dolinková. Strana má ešte 3 voľné stoličky v predsedníctve. Chcú predstaviť nové tváre. Ich mená však povedia na jesennom sneme, kde predstavia aj program.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy