Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tatranskí turisti si z balkónov nakrútili medvedicu, ktorá sa dobíjala do kontajnerov. Neďaleko boli jej mláďatá
Zdielať na

Tatranskí turisti si z balkónov nakrútili medvedicu, ktorá sa dobíjala do kontajnerov. Neďaleko boli jej mláďatá

TATRANSKÁ LOMNICA / Návštevníci Tatranskej Lomnice si nakrútili z balkónov zaujímavé zábery. Zachytili statnú medvedicu s dvomi mláďatami. Ešte pred niekoľkými dňami videli turisti tieto šelmy na Hrebienku, no tento víkend sa presunuli priamo pod balkóny jedného z penziónov v centre Lomnice. Počas dvoch nocí sa celá rodinka dobíjala do kontajnerov uzamknutých v ohradách.

Na svoju víkendovú dovolenku vo Vysokých Tatrách bude hosť z Trebišova spomínať ešte veľmi dlho, no a v mobile si odnáša unikátne zábery.

Priamo pod jeho apartmanovým balkónom sú zabezpečené smetné koše a práve tam sa dve noci odohrávalo poriadne divadlo. Mama medvedica a jej dve mláďatká sa chceli dostať k odpadkom. Turistov zobudil poriadny buchot o jednej v noci. plný buchot, tak sme vyšli na balkón, medvedica pod oknami, pekne si sedí, trhá tie dvere a napokon sa jej to podarilo," opísal dôvod nočného hluku Lukáš Horovský. V piatok dvere otvorili, v sobotu sa to mame medvedici už nepodarilo. Zavolali aj policajnú hliadku, bolo síce už jedenásť hodín večer, ale po chodníku sa ešte stále pohybovali turisti. Tatranskí policajti už prijali nejedno takéto oznámenie, táto medvedica je im už veľmi dobre známa. "Policajná hliadka trúbením odplašila medvedicu do lesa a počkala na mieste dovtedy, kým neprišiel zásahový tím pre medveďa hnedého," informovala hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Medvedicu s tohtoročnými mláďatkami čaká zrejme sťahovanie do inej časti Tatier, lebo začala byť poriadne nespratná a svoje deti nenaučila práve to, čo mala. "Zvažujeme presun tej medvedice. V žiadnom prípade sa zatiaľ neuvažuje o nejakých najtvrdších krokoch, ale zatiaľ o prevoze na inú lokalitu. Oveľa ďalej od ľudí," konštatoval Michal Haring zo zásahového tímu. Turisti z Trebišova na tatranský výlet nezabudnú, hoci boli na balkóne, nebolo im všetko jedno. "Keď sme vlastne videli ako v pohode ten medveď na strom vylezie, tak sme si povedali, že na balkón to v pohode vylezie," uzavrel Lukáš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy