Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cesta do práce je "vojnovým cvičiskom" pre pracovníkov nitrianskeho priemyselného parku. Po roku si vymysleli dokonca zlepšovák
Zdielať na

Cesta do práce je "vojnovým cvičiskom" pre pracovníkov nitrianskeho priemyselného parku. Po roku si vymysleli dokonca zlepšovák

NITRA / Cesta do práce je pre stovky zamestnancov v priemyselnom parku v Nitre o zdolávaní prekážok. Aby sa dostali ku firmám musia najskôr prejsť cez hlbokú priekopu a preliezť oplotenie. Na problém sme upozornili, ako prvý už pred rokom. Zatiaľ sa nič nezmenilo, no vyzerá, to tak, že mesto problém vyrieši.

V blízkosti priemyselného parku minulé leto sa po vystúpení z autobusu ľudia dostali na cestu, ktorá nezmyselne končí. Museli preto zdolať priekopu a potom preskočiť zábradlie. Prechod si už sami vylepšili.

Ani po roku sa v priemyselnom parku nič nezmenilo. Ľudia chodia do práce alebo z práce stále cez túto priekopu a improvizovanú lávku.

"Musíme to preliezať aj kade ako. Palety sa šmýkajú," opísal muž pracujúci v blízkom závode.

Takéto prechádzanie je nebezpečné. Podľa miestnych pracujúcich si jeden pán dokonca poranil chrbticu. 

Problém je totiž v tom, že mestská hromadná doprava nechodí priamo do priemyselného parku, ale stojí na konci tejto cesty. Ak by však ľudia si neskracovali cestu a chceli by chodiť okolo musia obchádzať zhruba dva kilometre.


"Niekedy idem okolo pumpy tam je chodník pol hodinu,"
povedal miestny pracovník.


Aj napriek vybudovanej ceste či zastávkam tam MHD nezachádza. Mesto by to stálo zhruba 200-tisíc eur ročne. Od firiem chcú, aby na dopravu prispievali.

"Keď si to prerátame firmy by sa podieľali sumou 1000 eur mesačne, čo je pre nich zanedbateľný náklad,"
informoval hovorca mesta Henrich Varga.

"Firmy, pôsobiace v strategickom parku sa snažia s mestom od januára 2019 dohodnúť, doposiaľ neprišlo k finálnemu riešeniu," vyjadrila sa hovorkyňa Jaguar Land Rover Miroslava Remenárová.


Od začiatku roka bude mať mesto nového dopravcu. Hovoria o tom že v zmluve mysleli aj na túto situáciu a navýšili kilometre. Od 1. januára by tak ľudia už nemuseli prekonávať prekážky, ale autobus ich do priemyselného parku zavezie.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy