Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vtipy o prešovskom tuneli už budú minulosťou
Zdielať na

Vtipy o prešovskom tuneli už budú minulosťou

PREŠOV / Mesto Prešov ako jediné krajské mesto stále nemá žiaden obchvat. No aktuálne sú vo výstavbe dva. Ten prvý by o už niekoľko mesiacov mohli vyskúšať prví motoristi. Na stavbe druhého obchvatu dnes slávnostne prerazili tunel.

Do roka a do dňa, dokonca o niečo skôr. Na Slovensku máme o jeden tunel viac - Tunel Bikos v Prešove. "Je to aj dôkaz toho, že Národná diaľničná spoločnosť vie aj na Slovensku stavať stavby v súlade s plánovaným harmonogramom," uviedol Minister dopravy Andrej Doležal. 

Historky o prešovskej doprave sa stali legendárnymi. O zážitkoch v treťom najväčšom meste na Slovensku vznikla aj skladba od skupiny Heľenine oči s príznačným názvom - "Obchádzam už Prešov". Sú to desiatky rokov čakanie.

Toto je už druhý obchvat. Ten diaľničný, ktorý spája cestu od Popradu do Košíc je už pred kolaudáciou. Tento obchvat je súčasťou R4, ktorá by mala smerovať až po hranicu s Poľskom. Zatiaľ finálne etapy nie sú rovnaké. "Predovšetkým chcem vyjadriť veľkú prosbu, pretože bez pokračovania R4 to nepôjde. Ostaneme na polceste a treba to dokončiť," povedala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová. 

​"Z dvadsiatich najnerozvinutejších okresov je deväť v prešovskom kraji," komentoval situáciu poslanec PSK Gabriel Paľa. "Otvorme debatu o tom, koľko dávame na výstavbu strategickej infraštruktúry v našej krajine. Ak sa bavíme o cestách, je to 0,8 HDP," povedal Doležal. 

Prešov doteraz nemalo ani jeden tunel, teraz bude mať tunely dva. No ani cez ten prvý stále nejazdia autá, zmeniť by sa to malo čoskoro. "Ja neviem presne povedať kedy bude tunel prejazdný, predpokladáme, že začiatkom októbra," vyjadril sa Tlapa. "Chcem pozvať, zatiaľ takto verejne Heľenine oči, aby sme si spolu zaspievali pesničku "Obchvat" a verím, že ten text už bude minulosťou," uzatvoril Doležal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy