Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
TRAGÉDIA NA DUNAJCI: Pltníci nemali preukazy na riadenie pltí!
Zdielať na

TRAGÉDIA NA DUNAJCI: Pltníci nemali preukazy na riadenie pltí!

Utopený dôchodca Emil mal mať podľa úradníkov záchrannú vestu

„Všetko sa roztrhalo, my sme sa úzkostlivo držali toho dreva. Loď nabrala rýchlosť. Nečakali sme, že nám niekto pomôže.....je nám to všetkým ľúto, že to takto dopadlo, lebo to vyzeralo na krásny zájazd,“ uviedla jedna z turistiek.

Manželka utopeného muža bola včera v poriadnom šoku, dnes sa údajne cíti lepšie, ešte stále je hospitalizovaná v ľubovnianskej nemocnici. Telo nebohého dôchodcu bolo prevezené na pitvu. Skúsených pltníkov z červeného kláštora mrzí čo sa stalo. Podľa nich však nie je na vine počasie, ale ten, kto mladých chlapcov na vodu poslal.

Pán Emil nevedel plávať. Otázne teda je, prečo nemal záchrannú vestu. Šéf pltníkov.... Kým šéf pltníkov tvrdí, že vestu musia mať iba deti do 12 rokov, Štátna plavebná správa tvrdí niečo iné: „Vesty musia mať deti do 15 rokov a neplavci,“ uvádza správa.

TV JOJ/ilustračné

Tragédia sa ešte stále vyšetruje, policajti však zistili šokujúcu vec. Ani jeden z pltníkov totiž nemal oprávnenie na riadenie malého plavidla. Vyšetrovateľ tak už obvinil tri osoby z prečinu všeobecného ohrozenia.

Navyše, na plti sa môže plaviť maximálne 12 osôb, včera ich nastúpilo 14.  A podľa neoficiálnych informácií mali obaja pltnici pracovať na čierno. Jeden z nich nemá ani 16 rokov.

Zdielať na