Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tatranské chodníky sú už druhý rok po sebe poloprázdne
Zdielať na

Tatranské chodníky sú už druhý rok po sebe poloprázdne

VYSOKÉ TATRY / Už druhý rok je počas veľkonočných sviatkov vo Vysokých Tatrách výrazne prázdno. Po iné roky sa práve v tomto období začínala lyžovačka na najvyššie položenej tatranskej zjazdovke v Lomnickom sedle. Dnes sa do prírody vybralo len minimum turistov. Mnohí vraj preto, aby sa vyhli veľkonočnému pečeniu.

V Tatrách malo cez víkend husto snežiť, ale turisti boli milo prekvapení, aká nádherná predveľkonočná sobota to je. 
Tým, ktorí sa vybrali do prírody dopoľudnia, boli dopriate pestré výhľady a poriadne súkromie. Najfrekventovanejšia destinácia dovolenkárov na Slovensku je teraz vyľudnená. Prázdny bol aj chodník na Popardske pleso a pocity turistov, ktorí sa z neho vracali späť do doliny boli rôzne.

"Je to úplne prázdne, málo ľudí, skoro nikoho," zhodnotila turistka.

"Tak aspoň je tu kľud je to tu VIP," dodal ďalší.


Práve tatranská turistika mnohých zachránila od veľkonočného pečenia. Aj od kilogramov navyše. Teraz nemaju možnosť spáliť to pri klasickej lyžovačke na svahoch. "My sme včera piekli celý deň, takže dnes sme prišli trochu do prírody sa rozhýbať a pripraviť sa nia tie koláče v nedeľu," povedala turistka Lucia.

"Teraz sa začína sezóna a o chvíľu do plaviek, tak sme si povedali, že šunky dáme na bok," uviedla návštevníčka Tatier Kristína.

Mnohí naopak, maju voľných dní už dosť a radi by sa vrátili do normálneho života. "Už by som šla do školy, pretože mi je doma strašne dlho. Neviem či sa tam dostaneme tento rok. Snáď hej," zhodnotila študentka Sára.

Čo vo Vysokých Tatrách platí ráno, do minúty sa to môže zmeniť. Slnko popoludní vystriedalo husté sneženie. Takže Tatranci sa určite zobudia nie do veľkonočneho, ale čo sa počasia týka, tak do vianočného rána.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy