Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvojica, ktorá sa vyhrážala prezidentke Čaputovej a predstaviteľom vlády skončila vo väzbe. Hrozí im doživotie
Zdielať na

Dvojica, ktorá sa vyhrážala prezidentke Čaputovej a predstaviteľom vlády skončila vo väzbe. Hrozí im doživotie

PEZINOK / Špecializovaný trestný súd pred chvíľou rozhodol o väzobnom stíhaní dvojice, ktorá sa podľa vyšetrovateľa vyhrážala prezidentke Zuzane Čaputovej aj predstaviteľom vlády. Obvinení sú z terorizmu.

Výhražný list dostali pred týždňami. Anonym v ňom písal, že začne likvidáciou budov, áut a takisto, že pozná adresy rodinných príslušníkov politikov. Všetko malo nastať ak 30. marca nepodajú demisiu.

Prípadom sa začala zaoberať SIS aj polícia. Národná kriminálna agentúra v utorok zadržala podozrivého muža. Podľa informácií TV JOJ ide o Františka M., ktorý žije na nitrianskom sídlisku Klokočina. Je to podnikateľ, ktorý má svoju firmu v mestskej časti Lužianky. Spolu s nim zadržali aj podozrivú ženu, tá podľa našich informácií pracovala v reštauračnom biznise, ale v dôsledku pandémie koronavírusu o svoju prácu prišla.

Špecializovaný trestný súd v piatok rozhodoval o ich vzatí do väzby. Sudkyňa návrhu vyhovela a obaja sú tak väzobne stíhaní. Skutok je zatiaľ kvalifikovaný ako trestný čin terorizmu, za čo im hrozí kvôli vyhlásenému núdzovému stavu doživotný trest.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy