Jasno
19°
Bratislava
Prešov musel rázne zakročiť: Až tretinu lávok uzavreli, hrozí, že sa zrútia
Zdielať na

Prešov musel rázne zakročiť: Až tretinu lávok uzavreli, hrozí, že sa zrútia

PREŠOV / Prešovská radnica si posvietila na lávky pre peších. Výsledkom je, že tretina z tých, ktoré sú v správe mesta, bude v najbližších dňoch uzavretá do odvolania. Sú v havarijnom stave a podľa odborníkov môže dôjsť k ich zrúteniu. Mesto plánuje vyznačiť obchádzkové trasy šípkami.

Praskliny, opadávajúce kusy betónu. Niektoré lávky sú staré aj 60 rokov. Aj tí skôr narodení, ktorí si pamätajú ich výstavbu budú musieť v najbližších dňoch použiť obchádzku. Zo štrnástich lávok na území mesta má byť päť od pondelka zatvorených. Pri jednej z nich, dve vedú ponad železničnú trať a tri ponad rieku. 

Počas trvania uzávery budú chodci presmerovaní na obchádzkové trasy. Vstup na lávky bude označený zákazom. Prioritne chce mesto riešiť dve lávky, ktoré vedú ponad železnicu, aby nedošlo k ohrozeniu železničnej dopravy. "Dve lávky nebude možné z dôvodu zlého technického stavu opraviť, a preto na základe výsledkov diagnostiky rozhodneme o ich asanácii," uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Ich stav je taký, že ich budú musieť zrejme asanovať. Náklady na opravu ďalších troch lávok predbežne odhadli na 250-tisíc eur. "Pripravené obchádzkové trasy sú nevyhnutným, avšak iba dočasným riešením tejto situácie," dodal Tomek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy