Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
NAKA začala výsluch bývalého šéfa NAKA Petra Hraška. Podľa informácii TV JOJ je na výsluchu aj Norbert Pakši
Zdielať na

NAKA začala výsluch bývalého šéfa NAKA Petra Hraška. Podľa informácii TV JOJ je na výsluchu aj Norbert Pakši

BRATISLAVA / Podľa informácii TV JOJ dnes NAKA začala výsluch obvineného už bývalého šéfa Národnej kriminálnej jednotky Petra Hraška. Hraško je po zadržaní a obvinení väzobne stíhaní v prípade známom ako Očistec.

Kauza Očistec

Mal byt podľa vyšetrovateľov členom zločineckej skupiny údajne zosnovanej nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a vtedajším prezidentom polície Tiborom Gašparom. Aj oni sú väzobne stíhaní spolu s ďalšími osobami. Hraško sa po zadržaní psychicky zrútil a musel byť na čas hospitalizovaný vo väzenskej nemocnici. "Kategoricky popiera trestnú činnosť, ktorá je mu kladená za vinu. Doslova povedal, že kvalita tých uznesení je taká, že by ich zrušil každý okresný prokurátor a povedal, že sa ničoho nedopustil," vyjadril sa advokát Petra Hraška k výsluchu, Ľubomír Hlbočan. Na otázku v akom stave sa nachádza jeho klient odpovedal advokát Hlbočan, že je psychicky v poriadku. Obvinený Peter Hraško je momentálne umiestnený vo väznici v Ilave. 

Kauza Judáš

Podľa informácii portálu noviny.sk by NAKA mala dopoludnia vypočúvať aj Norberta Pakšiho, bývalého zástupcu Úradu zvláštnych policajných činností, ktorý sa priznáva ku korumpovaniu a braniu vysokých úplatkov za krytie trestnej činnosti, napríklad podozrivých podnikateľov s pohonnými hmotami. Výsluch Pakšiho súvisí s trestným konaním v prípade Judáš, v ktorom NAKA obvinila aj bývaléo šéfa polície Milana Lučanského. Pakši je aktuálne v prípade vedený ako svedok, spolupracuje s políciou. 

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy