Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Sudca rozhoduje o predĺžení väzby v kauze Dobytkár, kukláči priviezli aj Bödöra
Zdielať na

Sudca rozhoduje o predĺžení väzby v kauze Dobytkár, kukláči priviezli aj Bödöra

BANSKÁ BYSTRICA / V sprievode viacerých policajných áut priviezli ozbrojení príslušníci väzenskej stráže do Banskej Bystrice Norberta Bödöra. Eskortovali ho z ilavskej väznice, kde je od minulého leta. Prokurátor žiada preňho a ďalších troch mužov z kauzy Dobytkár predĺženie väzby

Pre kšefty s agrodotáciami, ktoré pretekali pôdohospodárskou platobnou agentúrou sú obvinení muži vo väzbe od minulého roku. Pre Norberta Bödöra, u ktorého podľa obvinení mali úplatky končiť, ako aj pre ďalších troch mužov žiada prokurátor predĺženie väzby. Sudca pre prípravné konanie preto začal rozhodovať a postupne obvinených vypočuje.

"Návrh prokurátora na predĺženie lehoty trvania väzby u môjho klienta považujem za nedôvodný a bližšie sa vyjadrím potom, ako sudca rozhodne o návrhu," uviedol obhajca Norberta Bödöra, Adrian Kucek.

Akcia Dobytkár, ktorú policajti rozbehli ešte v marci 2020 sa týka korupcie na najvyšších miestach Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Agentúra pritom ročne rozdelila medzi farmárov trištvrte miliardy eur. Vo väzbe už pre to skončilo viacero ľudí. Ako dlho bude dnes rozhodovanie trvať a kedy by mohol padnúť verdikt sa ešte v tejto chvíli odhadnúť nedá.

​Okrem Bödöra priviezli na súd šéfa reklamnej agentúry Petra Kubu, bývalého výkonného riaditeľa PPA Ľubomíra Partiku a právnika Milana Koprivu. Sú obvinení v kauze Dobytkár, kde išlo kšefty s eurofondami a 10 miliónových úplatkov.

"Sudca rozhoduje o návrhu 4 osôb," informuje hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Podľa obvinení mali úplatky končiť u Norberta Bodora. "Deklaroval svoju nevinu, je to postavené na nepriamom dôkaze," hovorí obhajca Marek Para. Výsluchy trvali takmer celý deň. Dnes ale rozhodnutie nepadlo. "Súd rozhodne v pondelok v dopoludňajších hodinách," informuje Para. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy