Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Partizánskom našli stovky použitých antigénových testov. Ľudia mali strach o svoje zdravie
Zdielať na

V Partizánskom našli stovky použitých antigénových testov. Ľudia mali strach o svoje zdravie

PARTIZÁNSKE / V sobotu sme vás informovali o náleze v zbernom dvore v Partizánskom. Z vreca sa na triediacu linku vysypali použité antigénové testy. Objekt v nedeľu vydezinfikovali a o deň neskôr sa do práce vrátili zamestnanci. Do haly išli vyzbrojení rukavicami, respirátormi a štítmi.

Zamestnanci technických služieb hľadajú v množstve odpadu ďalšie antigénové testy. "Prebehla dezinfekcia haly a celého zberného dvora," povedal Tibor Kudela, konateľ, Technické služby mesta Partizánske. Stalo sa tak potom, ako v plastovom odpade našli množstvo použitých antigénových testov. "Boli tých testov stovky. Je to vrcholne nezodpovedné. My sme to otvorili a na nás sa to vysypalo," ozrejmil Jozef Božik, primátor mesta Partizánske.

Triediacu linku zatvorili, rovnako tak celý zberný dvor. Po vydezinfikovaní začali zamestnanci s hľadaním zvyšných testov. "Majú gumené rukavice, respirátory a ochranné štíty," vyjadril sa Kudela. Obrovské množstvo odpadu musia dôkladne prezrieť. Triediť ho budú aj v utorok. "Bude to likvidovať špeciálna firma," povedal Kudela. "Nás to vyšlo niekoľko tisíc a hlavne zbytočne ohrozili ľudí," skonštatoval Božík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy