Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prokuratúra chce aj naďalej Moniku Jankovskú stíhať vo väzbe. Na slobode môže byť budúci mesiac
Zdielať na

Prokuratúra chce aj naďalej Moniku Jankovskú stíhať vo väzbe. Na slobode môže byť budúci mesiac

BRATISLAVA / Trestne stíhanú bývalú sudkyňu a štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú chce napriek spolupráci s políciou prokuratúra stále držať vo väzbe. Podľa informácií TV JOJ prokuratúra podala Špecializovanému trestnému súdu ďalšiu žiadosť o predĺženie väzby pre stíhanie Jankovskej, ktorá je vo výkone väzby od marca minulého roka.

Obvinenej končí predĺžená väzobná lehota budúci mesiac. Jej obhajca tvrdí, že sa budúci týždeň v utorok na súdnom konaní jeho klientka nezúčastní zo zdravotných dôvodov. Nedávno sa vo výkone väzby Jankovská podľa obhajcu pokúsila siahnuť na život po užití väčšieho množstva liekov. "Neviem v súčasnosti potvrdiť, či moja klientka bude schopná sa zúčastniť tohto úkonu, vzhľadom na jej zlý zdravotný stav a hospitalizáciu. Zatiaľ, ako som mal možnosť komunikovať s klientkou, pravdepodobne sa tohto úkonu nezúčastní. Je v súčasnosti stále hospitalizovaná v nemocnici pre obvinený a odsúdených v Trenčíne," uviedol právny zástupca Moniky Jankovskej Peter Erdös.

Jankovská je obvinená pre korupciu, marenie spravodlivosti aj pre zneužitie právomoci verejného činiteľa. Sama sa rozhodla priznať ku skutkom, ktoré spáchala a vypovedá o trestnej činnosti aj iných osôb. Po jej svedectve NAKA obvinila pre korupciu aj exministra hospodárstva Petra Žigu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy