Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sudkyňa vydala medzinárodný zatykač na podnikateľa Suchobu
Zdielať na

Sudkyňa vydala medzinárodný zatykač na podnikateľa Suchobu

BRATISLAVA / Sudkyňa Špecializovaného trestného sudú vydala medzinárodný zatykač na podnikateľa Michala Suchobu, ktorý je obvinený v rámci kauzy Mýtnik.

"Sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu dňa 8. februára 2021 rozhodla o vydaní medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu na obvineného inžiniera M.S.," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková. 

Suchoba je obvinený v rámci kauzy Mýtnik. Počas tejto akcie zadržala polícia aj exšéfa Finančnej správy Františka Imreczeho či podnikateľa Jozefa Brhela. 

Suchobu NAKA nezadržala počas rozsiahlej akcie s názvom Mýtnik, keďže sa nachádzal v tom čase v zahraničí. Portál NOVINY.SK už vtedy informoval, že Suchoba sa nachádzal v čase zásahu NAKA v Abú Dhabí (Spojené arabské emiráty, poznámka redakcie).

Odvtedy sa na Slovensko nevrátil, hoci je veľmi pravdepodobné, že tento bratislavský podnikateľ má vedomosť o jeho obvinení a v čase policajného zásahu mohol byť v kontakte s rodinou, prípadne so svojim advokátom. Na Suchobu a spol. vypovedá ďalší svedok polície. Imreczeho niekdajšia pravá ruka a dnes spolupracujúci svedok Daniel Čech. Ten tvrdí, že za kšefty dostával aj on od Suchobu údajne desaťtisícové úplatky. " Asi raz do mesiaca som chodil do Limbachu. Do domu, ktorý užíval Michal Suchoba. Tam sa konali neformálne stretnutia za prítomnosti Františka Imreceho," opísal Daniel Čech. Obvinený Jozef Brhel tvrdí, že sa zaujímať o Informačné technológie prestal pred okom 2009, keď finančnú správu Imrecze ešte neriadil. Suchobova rodina pre TVJOJ neposkytla žiadnu reakciu na trestné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy