Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najvyšší súd prepustil bývalého generálneho riaditeľa Štátnych hmotných rezerv Jantoša
Zdielať na

Najvyšší súd prepustil bývalého generálneho riaditeľa Štátnych hmotných rezerv Jantoša

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ Najvyšší súd prepustil z výkonu väzby na slobodu bývalého riaditeľa Štátnych hmotných rezerv Jozefa Jantoša. Stíhaný je s Kajetánom Kičurom. Jantoš bol vo väzbe v Banskej Bystrici.

Najvyšší súd SR (NS SR) potvrdil prepustenie obvineného bývalého funkcionára Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) Jozefa Jantoša z väzby. "Špecializovaný trestný súd rozhodol o prepustení môjho klienta Jozefa Jantoša na slobodu, keďže toto rozhodnutie nebolo právoplatné, dnes rozhodoval Najvyšší súd na neverejnom zasadnutí a prepustil môjho klienta na slobodu," uviedla pre TV JOJ Ingrid Zlochová, právna zástupkyňa Jantoša. 

Ako informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová, senát 4T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí potvrdil rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Najvyššieho súdu. "Senát Najvyššieho súdu dospel k záveru, že dôvody kolúznej väzby u obvineného v tomto štádiu konania pominuli,“ potvrdila Važanová.

Jozef Jantoš bol vo väzbe od 31. júla 2020. V tomto prípade išlo o niekoľkomiliónové zákazky, ktoré mala získať súkromná firma od Štátnych hmotných rezerv. "Je to verejné obstarávanie, budú sa vypočúvať svedkovia a zaisťovať listinné dôkazy," uviedol v júli 2020 prokurátor. 

NAKA minulý rok počas policajnej akcie Rezerva 2 obvinila 4 fyzické a 1 právnickú osobu. Medzi nimi je aj bývalý šéf správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura, ten je už ale vo väzbe od apríla 2020. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy