Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ministerka Remišová sa má vysťahovať z Úradu vlády. Je to pomsta premiéra alebo nie?
Zdielať na

Ministerka Remišová sa má vysťahovať z Úradu vlády. Je to pomsta premiéra alebo nie?

Zdá sa, že turbulencie vo vládnej koalícii stále neutíchajú. Podpredsedníčka vlády Veronika Remišová sa musí z Úradu vlády vysťahovať. Podľa oficiálneho stanoviska Úradu ide o dlhodobú záležitosť. Dokument však doručili vicepremiérke len deň potom, čo nepodporila Matovičovo celoplošné testovanie.

Zatiaľ čo v jednej časti Úradu vlády sídli premiér a jeho vládny aparát. V druhej časti budovy sídli úrad vicepremiérky Remišovej a jej úradníkov, ktorí sa teraz musia vysťahovať. No a to sa zrejme stalo najnovším kameňom úrazu vládnej koalície. Aktuálna správa, o ktorej píše portál ereport len podčiarkuje dlhodobo trvajúcu, prinajmenšom neštandardnú komunikáciu vládnucich strán. Práve šéfka Za ľudí Remišová bola tentoraz tou, ktorá so svojim hnutím nepodporila Matovičov celoplošný skríning.

"Máme iný názor na celoplošné testovanie. Nie je to politický spor, ale rozdielne názory na najlepšie riešenie," vysvetlila na sociálnej sieti Veornika Remišová ešte 18.januára. Podľa portálom zverejnených informácií však mala Remišovej za tento jej prístup prísť do pár dní odozva v podobe výzvy na opustenie priestorov Úradu vlády. Podľa jeho šéfa však nejde o zámer, ale dlhodobo plánovanú záležitosť a Remišovú chceli takto iba upozorniť, že už sa blíži jej júnový termín. "Ja by som skôr pochválil úradníkov na ÚV, že si svedomito plnia svoju prácu," reagoval Július Jakab, riaditeľ kancelárie predsedu vlády. Koaliční poslanci hovoria aktuálne o koaličnom mieri. Informácia o sťahovacom upozornení, viacerých prekvapila. "Počujem to prvýkrát o nejakom vysťahovaní, takže pri všetkej úcte nebudem sa k tomu vyjadrovať," konštatoval Boris Kollár, predseda parlamentu. "Včera koaličná rada prebehla v absolútne perfektnej atmosfére, tak som si tak hovorila, že keď to tak bolo, že na druhý deň niečo vybuchlo. Takže už len čakám, že čo vybuchne," zavtipkovala poslankyňa Zemanová. Samotná Remišová hovorí o tom, že už dlhodobo hľadá nové bývanie pre svoje ministerstvo. Priamej odpovedi na otázku, ako je na tom so vzťahom s premiérom Igorom Matovičom sa však vicepremiérka vyhla. "Moje vzťahy s členmi vládnej koalície sú normálne sú pracovné," odpovedala na otázku vzťahov Remišová. Matovič tiež hovorí o vzťahoch ako o štandardných a kolegiálnych. Nezabudol však Remišovej pripomenúť jej hlasovanie. "V pondelok hovorili, že áno, skríning podporia a v piatok už nie a v sobotu ešte aj tlačovka. Takéto veci ma mrzia na tom našom vzťahu, ale myslím, že máme omnoho lepší vzťah ako s kolegom Sulíkom," vyjadril sa Matovič. Remišovej navyše nijako nepomohol jej stranícky kolega, ktorý bol vo svojom statuse oveľa priamejší. "Či je to hlúpa pomsta, alebo hlúpa náhoda, je teraz už žiaľ jedno. Na verejnosti to vyzerá strašne. Smejú sa nám, že sme amatéri, že nahrávame opozícii a dávame si vlastné góly. Po takých kvázi kauzách, ktoré úplne zbytočne riešime v médiách sa tomu ani nedivím," napísal na sociálnej sieti Šeliga. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy