Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Jazdil bez vodičáku a s pozitívnym výsledkom na drogy. 33-ročný Ladislav unikal policajtom
Zdielať na

Jazdil bez vodičáku a s pozitívnym výsledkom na drogy. 33-ročný Ladislav unikal policajtom

LIČENEC / Nebezpečnou jazdou ohrozoval vodičov a poškodil tri autá. 33-ročný Ladislav unikal pred dopravnými policajtmi. Najskôr uháňal na trase medzi Lovinobaňou a Lučencom. Nespomalil však ani vtedy, keď vošiel medzi rodinné domy do slepej ulice.

Vodič, ktorý sa snažil uniknúť pred policajnou hliadkou, uviazol v slepej ulici. Tu ho policajti zablokovali, muž chcel zrejme za každú cenu ujsť. Rozhodol sa pre ďalší nebezpečný manéver. "Úmyselne zacúval do dvoch zaparkovaných áut aj do služobného auta a všetky poškodil," konštatuje policajná hovorkyňa  Mária Faltániová.


Odparkovanú dodávku tlačil asi desať metrov, čím si vytvoril priestor na otočenie sa.  "Volali mi, že tu je nejaká naháňačka, že nejaký chlap, že išiel dákou stovkou, že išiel strašne rýchlo. Vpálil nám do auta, ktoré nám poškodil," povedal majiteľ jedného z poškodených áut. 

"Z druhých ulíc sa sem deti chodia hrať, lebo toto je bezpečná ulica – slepá. Jedno šťastie, že tu nikto nebol. Lebo keby tu dakto bol, tak ten blázon by ich......to by zle dopadlo," dodal ďalší.




Vodičovi sa podarilo prejsť ešte jednu ulicu, kde zastavil a vbehol do dvora rodinného domu svojho známeho. Tu ho policajti zadržali.  Táto naháňačka však začala oveľa skôr. Dopravní policajti zastavovali tohto vodiča už pri obci Lovinobaňa, čo je asi 14 kilometrov od Lučenca.  "Ako vodič auta nerešpektoval pokyny policajnej hliadky na zastavenie vozidla a vysokou rýchlosťou unikal pre policajným autom," informovala hovorkyňa  Faltániová.


Aj na ďalšej trase ohrozil viacerých vodičov. Jazdil v protismere, či predbiehal cez plnú čiaru. K tomu, aby spôsobil tragédiu, chýbalo iba málo.  "Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa, z prečinu poškodzovania cudzej veci a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 33-ročného muža z Rimavskej Soboty," uviedla policajná hovorkyňa.


Dychová skúška bola negatívna, no odber biologického materiálu potvrdil prítomnosť omamných látok. K tomu, že pár dní pred jazdou užil drogy, sa mal priznať aj sám vodič. K tomu všetkému mal súdom uložený aj zákaz šoférovať a to až do marca 2024. "Za marenie výkonu úradného rozhodnutia už bol v minulosti 2x odsúdený. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," objasnila hovorkyňa.

O tom, či bude stíhaný väzobne, alebo na slobode rozhodne súd pravdepodobne už vo štvrtok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy