Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Otrasný čin v obci Malinovo: V miestnom potoku našli štyri mŕtve zvieratá, mohli byť týrané
Zdielať na

Otrasný čin v obci Malinovo: V miestnom potoku našli štyri mŕtve zvieratá, mohli byť týrané

MALINOVO / Ohavný čin sa odohral v obci Malinovo. Neznáma osoba hodila do miestneho potoka štyri zvieratá, ktoré mohli byť pred smrťou týrané. Sučka pitbula mala na tele viditeľné dve rany, šteniatka na sebe mali ešte pupočné šnúry.

"Včera vo večerných hodinách nám prišlo anonymné hlásenie, že v Malinove vo vodnej nádrži sa nachádzajú mŕtve zvieratá, konkrétne 1 veľký pes, mačka a 2 šteniatka," informovala dobrovoľníčka zo združenia Za práva zvierat Bronislava Búryová.


Šteniatka sa nachádzali pod hladinou, kocúrika aj fenku bolo vidno už z diaľky - sučka pitbulla však mala byť v miestej vodnej ploche niekoľko týždňov, dôkazom bolo nafúknuté telíčko. Neskôr k nej mali pribudnúť aj ďalšie tvory. Psi podľa našich zistení neboli čipovaní. Aká bola príčina ich smrti zisťuje polícia.  "Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu začal vyšetrovateľ policajného zboru trestné stíhanie pre týranie zvierat a o prípade zároveň upovedomil aj štátnu veterinárnu správu," povedala policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.



Podľa zvieracej ombudsmanky, ktorá podáva trestné oznámenie, v spoločnosti narastá brutalita. "Ani vianočné sviatky neboli časom, kedy by si páchatelia týrania zvierat dali pauzu. Od Vianoc evidujeme desiatku prípadov krutého utýrania zvierat," uviedla zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.


Na miesto najprv dorazila poriadková hliadka, neskôr vyšetrovatelia, ale aj kriminalistický technik, ktorý miesto zadokumentoval. Nariadená je i pitva na veterinárnom ústave, ktorá určí spôsob ich úhynu.
Zásah komplikoval dnešný deň Troch kráľov. Keďže je sviatok, riešilo sa viac ako hodinu, ktorá zložka príde vytiahnuť zvieratá z vody. Do možnosti spadali dobrovoľníci, vodohospodársky podnik, napokon však dorazili na zásah hasiči.


V prípade dokázania viny v rámci trestného činu týrania zvierat hrozí páchateľovi až 5 ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy