Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragický požiar v Slovenskej Ľupči: V unimobunke našli nehybné telo dôchodcu
Zdielať na

Tragický požiar v Slovenskej Ľupči: V unimobunke našli nehybné telo dôchodcu

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Tragický požiar sa udial v Slovenskej Ľupči pri Banskej Bystrici. Zhorela tam unimobunka, v ktorej žil 70 ročný dôchodca. Jeho telo bez známok života našli hasiči počas zásahu. Susedia sa oheň pokúšali hasiť sami, vodu nosili zo studne.

Plamene šľahajúce z unimobunky v osade si všimli susedia. Býval tam 70-ročný dôchodca, ktorého nikde nebolo vidieť. Okamžite oňho mali obavy. Oheň sa pokúšali sami hasiť vodou, ktorú nosili zo studne. "Otvoril som dvere, ale nedalo sa ísť dovnútra. Veľký plameň to bol ale ja som dnu nemohol ísť... Hasili sme všetci vedrami, ale studňa bola ďaleko," opísal situáciu svedok.

70-ročný Ján býval v unimobunke dlhé roky sám. Po vážnej nehode mal navyše problémy s chôdzou. Pred požiarom uniknúť nestihol. "Získali sme poznatok, že vo vnútri objektu by sa mala nachádzať osoba a počas lokalizačných prác bola táto osoba nájdená a bez známok života," uviedol Ján Ťurek z Hasičského záchranného zboru Banská Bystrica.



Muž si podľa susedov zvykol počas chladných dní vnútri kúriť drevom. Oheň sa tak mohol rozšíriť od piecky alebo horiacej sviečky, ktorou si vraj zvykol svietiť. "Rozoberali sme konštrukciu, ďalej boli vyhadzované veci, tak aby sa uľahčil prístup k osobe s tým, že na mieste zasahovali 3 posádky hasičov z Banskej Bystrice a 1 posádka dobrovoľníkov zo Slovenskej Ľupče," dodal Ťurek.

Policajti vyšetrujú  okolnosti tragédie, začali trestné stíhanie pre usmrtenie. "Privolaná lekárka nevedela na mieste vylúčiť cudzie zavinenie preto bola nariadená súdna pitva. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia ," informoval policajný hovorca Mário Bóna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy