Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V okolí Rožňavy nachádzajú surovo zabitých psov
Zdielať na

V okolí Rožňavy nachádzajú surovo zabitých psov

ROŽŇAVA / Až 7 zastrelených psov našli v priebehu necelých dvoch týždňov na rôznych miestach rožňavského okresu. Všetky psíky mali majiteľov, troch z nich dokonca niekto zastrelil na súkromnom pozemku. Jednému z majiteľov sa mal páchateľ priznať priamo do očí.

Lejla, Morži, Riči, Beny, Džudy a ďalšie dva psíky, ktorých majitelia už nepohladkajú. Všetci boli chladnokrvne zastrelení v okolí Rožňavy. "Boli to priamo riadené strely, on vedel presne čo robí," povedal majiteľ zastrelených psov Tomáš Králik. "Najprv kožu obrezali, precízne dookola, strhli jej kožu," dodal ďalší z majiteľov, Gabriel Ferencz.


Troch psíkov zastrelili priamo na súkromnom pozemku, v areáli konského dvora. Areál je známy tým, že je tu nielen cvičisko pre psy, ale aj konský dvor. Venčiť svoje psy sem chodia ľudia z celého okresu. Majitelia areálu už majú strach. "Ja sem chodím s deťmi jazdiť, prejsť sa s koňmi, to je strašný strach vôbec aj kone pustiť do výbehu," opísala majiteľka Carla Kostková. "Človek teraz nevie, či sem môže prísť, či nemôže. Či ťa zastrelia so psom či bez psa, pôjdem vonku na koni, odstrelia mi koňa," dodal Králik.


Majitelia psov podali na polícii trestné oznámenie. Pán Gabriel sa však strelca pokúsil vypátrať na vlastnú päsť a podarilo sa mu to. "Som sa ho napriamo opýtal, že ty si mi zastrelil psa? A on mi povedal, že áno, povedal, že je mu to ľúto, ale on zobral 2 psíkom životy a nie hocijakým. Nám tie psíky boli rodina," skonštatoval Ferencz.

"Zisteným páchateľom je člen poľovníckeho združenia , ktorý mal zastreliť psov, nakoľko mali štvať zverinu v lese," informoval policajný hovorca Jaroslav Ličák.


Či ide o toho istého páchateľa a prečo niekto v okrese strieľa domácich miláčikov je už predmetom policajného vyšetrovania. "V katastri obce Brzotín, za penziónom nezistený páchateľ doposiaľ nezisteným spôsobom utýral troch psov,pričom každý zo psov mal strelné poranenie a jeden z nich aj rezné rany. V katastrálnom území obce Silická Brezová v miestnom lesnom poraste boli nájdené uhynuté psy a to dalmatínec a maďarský stavač, pričom každý zo psov mal strelné poranenie," uviedol policajný hovorca.



Majitelia psov majú pre páchateľa aj odkaz a veria, že trest ho neminie. "Tomuto človeku by som chcel odkázať, že nech vytrpí ten strach a bolesti čo aj my a môže sa hanbiť po celý život," odkázal majiteľ Ferencz. "Keď má doma vlastných tak nech si to skúsi aj on zažiť," dodal Králik.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy