Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Košickí policajti objasnili všetky vraždy v roku 2020. Tieto príbehy sú najzávažnejšie
Zdielať na

Košickí policajti objasnili všetky vraždy v roku 2020. Tieto príbehy sú najzávažnejšie

KOŠICE / Dobodané telo ženy v šachte, mŕtva prostitútka zahrabaná v odpadkoch, ale aj matka, ktorú zavraždil syn a neskôr polieval dezinfekčným prostriedkom kvôli zápachu. Košickej polícii sa všetkých páchateľov podarilo chytiť.

Páchatelia policajtom dlho neunikali. Všetkých sa podarilo vypátrať a posadiť za mreže. "Za 11 mesiacov tohto roka sme v Košickom kraji zaznamenali 14 prípadov obzvlášť závažných zločinov vrážd. Tieto všetky tohtoročné prípady sme objasnili. V rámci Slovenska sme dosiahli najlepšie výsledky," skonštatovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Telo pohodené v šachte



Začiatkom januára objavili okoloidúci na Popradskej ulici v Košiciach nehybné telo ženy hodené v šachte. 31-ročná žena, žijúca na ulici, bola brutálne zavraždená pričom mala na svojom tele niekoľko bodných a sečných rán. Po tomto čine ju muž hodil do šachty medzi odpadky. "Pomocou lezeckej techniky bolo telo vyzdvihnuté zo šachty, následne odvzdané polícii a obhliadajúcemu lekárovi," povedal riaditeľ okresného riaditeľstva hasičov v Košiciach Tomáš Berzetei.

Pátranie po páchateľovi sťažoval fakt, že mŕtva žena bola medzi bezdomovcami málo známa, vyhľadávala samotu a s nikým neudržiavala bližší vzťah. Polícii sa však po 8 mesiacoch mravenčej práce podarilo páchateľa vypátrať a nasadiť mu putá. "Po vyhodnotení zabezpečených dôkazov a vykonaní potrebných procesných úkonov. Vyšetrovateľ kriminálnej policie KR PZ v Košiciach obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 41-ročného Petra z Košíc," objasnila Mesárová.

Zavraždená prostitútka



Policajtom sa naskytol hrozný pohľad aj v júli, keď pri vlakovej stanici našli mŕtve telo ženy hodené v kríkoch. Páchateľ mal 38-ročnú Jaroslavu, ktorá pracovala ako prostitútka, fyzicky napadnúť, potom dusiť a telo nakoniec prikryl rôznymi odpadkami. Polícia o dva týždne od skutku na základe výpovedi svedkov, vyhodnotení kamerových záznamov, odhalili páchateľa, ktorý sa hneď po zadržaní k skutku priznal. "Zo zločinu zabitia obvinil 28-ročného muža z Košíc," informovala policajná hovorkyňa.

Hádka o cigarety



O mesiac neskôr hádka o cigarety medzi rybarmi v Čani vyústila až do vraždy. Starší muž mal po hádke s 32-ročným Lukášom zobrať nôž a dvakrát ho pichnúť do oblasti brucha a hrudníka. Lukáš na mieste zraneniam podľahol. "Nič som mu nepovedal, len že daj pokoj. Čo mám iné povedať, čo bude ďalej, ta čo bude ďalej," obhajoval sa obvinený.

Spával s mŕtvou matkou



Konflikt medzi synom a matkou v Moldave nad Bodvou sa v októbri skončil tragicky. Syn mal matku bodnúť nožom do krku tak, že nemala žiadnu šancu na prežitie. "Krk odrezal mame a tam je na stoličke od nedeli," opísala hrozný pohľad suseda.  39-ročný Štefan bol s mŕtvou matkou v byte ešte ďalších 5 dní. Pravdepodobne aby predišiel zápachu, telo polieval dezinfekčným prostriedkom. Svoje konanie ľutuje, rozhodujúcimi však budú znalecké posudky z odboru psychiatria a psychológia.

Najčítanejšie správy