Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čierny zoznam slovenskej polície: Títo ľudia sú najhľadanejší
Zdielať na

Čierny zoznam slovenskej polície: Títo ľudia sú najhľadanejší

BRATISLAVA / Najhľadanejší ľudia v slovenských policajných zoznamoch. Viacerí z nich sú na úteku už niekoľko rokov. Odsúdení sú za vraždy, vydieranie aj členstvo v mafiánskych skupinách.

Róbert Okoličány

Róbert Okoličány, boss 16 členného košického zločineckého gangu, mal podľa obžaloby svojím poskokom rozdávať rozkazy na vraždy, vydieranie podnikateľov, krádeže, fyzické mrzačenie nepohodlných ľudí, ale najmä na likvidácie členov konkurečných skupín.  "Zločineckú skupinu Róberta O.považujem za jednu z najnebezpečnejších , ktoré kedy pôsobili v histórii Slovenskej republiky," vyhlásil v roku 2009 prokurátor.


Odsúdený je za viacero vrážd, za zosnovanie zločineckej skupiny a za ďalšie zavažné trestné činy. Obžalobe čelil už v roku 2007. Nasledoval dlhý 11 ročný súdny proces so 16 timi páchateľmi. Definitívny verdikt padol až v apríli 2018 na Najvyššom súde. Robert Okoličány dostal doživotie. Na pojednávanie však neprišiel a v deň právoplatného rozsudku zmizol.




Eva Zámečníková


Češku Evu Zámečníkovú zadržala NAKA po tom, čo jej kamarát Martin Adamkovič informoval políciu, že ho poprosila o vraždu jej manžela Ľudovíta. Sľubila mu za to odmenu 50 tisíc eur. Motívom jej konania mala byť snaha získať manželovu časť majetku, keď ho súd vyhlási po 2 rokoch nezvestnosti za mŕtveho. Svedok však nakoniec spolu s polícou vraždu 24. januára 2014 nafingovali a Eva ešte v ten deň skončila za mrežami. Pre udajné plánovanie vraždy svojho vtedajšieho manžela strávila obžalovaná vo väzbe tehotná takmer trištvrte roka. Prepustili ju tesne pred porodom, následne bola stíhaná na slobode. "Perfektní pocit oslobozená... Tak ako to malo byť už na začiatku," povedala obžalovaná v januári v roku 2017.


Najvyšší súd ju nakoniec v januári tohto roka uznal vinnou z prípravy úkladnej vraždy svojho manžela na osem rokov za mrežami. Odo dňa vynesenia rozsudku je na úteku.

Boris Drevenák



Boris Drevenák je bývalý elitný policajt Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Zaplietol sa však s obávaným dunajskostredským gangom Šátorovcov.  "Toľko vrážd koľko spáchala zločinecká skupina Sátorovcov nespáchala žiadna iná zločinecká skupina na Slovensku," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry pred rokom.

Boris Drevenák komunikoval priamo s ich bossom, Ľudovítom Šátorom. Na komunikáciu mal používať špeciálny telefón, cez ktorý ho informoval o všetkom dôležitom. Od Sátorovcov si mal každý mesiac brať 10 percent sumy zo zisku skupiny. Za to im vynášal informácie o svedkoch, konkurenčných skupinách či dával evidenčné čísla vozidiel , ktoré polícia používala na sledovanie. Najvyšší súd odsúdil v októbri 2019 Borisa Drevenáka na 17 rokov za mrežami za zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny a vraždu. Odvtedy je na úteku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy