Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Lučanský si vo väznici zranenia spôsobil sám, potvrdila kontrola
Zdielať na

Lučanský si vo väznici zranenia spôsobil sám, potvrdila kontrola

BRATISLAVA / Bývalý policajný prezident Milan Lučanský si vo väznici spôsobil zranenia sám. Potvrdila to kontrola, ktorú v Ústave na výkon väzby v Prešove nariadila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

 Podľa záverov štvorčlennej skupiny kontrolórov k zraneniu policajného exprezidenta Lučanského došlo bez cudzieho zavinenia a nepotvrdili sa medializované informácie o rozsiahlych poraneniach oka, krvácania do mozgu, či opakovanej resuscitácii. 

"Výsledok kontroly potvrdil, že k zraneniu obv. Milana Lučanského došlo bez zavinenia inej osoby. Žiadna z informácií prezentovaná médiami k okolnostiam vzniku poranenia (napadnutie), rozsahu poranení (krvácanie do mozgu, viacnásobná zlomenina nadočnicového oblúka, opakovaná resuscitácia, oko mimo očnej jamky, 11-hodinová operácia) nebola potvrdená, resp. bola vyvrátená," uviedlo ministerstvo spravodlivosti vo svojom stanovisku. 

Bývalého prezidenta policajného zboru zatkla Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Judáš vo štvrtok 3. decembra po tom, ako sa dostavil na výsluch. Bol obvinený z trestného činu prijímania úplatku. Vo štvrtok 10. decembra bol Milan Lučanský hospitalizovaný vo vojenskej nemocnici v Ružomberku, kde sa musel podrobiť operácii. Podľa prvotných informácií si údajne spôsobil pri cvičení zranenie, pri ktorom mu praskla cievka v oku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy