Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Plánujete lyžovačku? Vo Vysokých Tatrách začali s prípravami protiepidemiologických opatrení
Zdielať na

Plánujete lyžovačku? Vo Vysokých Tatrách začali s prípravami protiepidemiologických opatrení

VYSOKÉ TATRY / Povinnou výbavou lyžiarov a hotelových hostí bude od pondelka doklad o negatívnom teste na Covid-19. Vo Vysokých Tatrách sa preto riešili všetky potrebné kroky. Súčasťou zimnej sezóny tam budú tri mobilné odberné miesta.

"Za posledné dva mesiace toto bola najlepšia správa pre región a Tatry, " skonštatovala riaditeľka OOCR Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Takáto reakcia prichádza po včerajsej tlačovej konferencií, na ktorej hlavný hygienik oznámil,že zimná sezóna na Slovensku môze začať. "Sme jediná krajina, kde lyžovačku a hotely povoľujú iba s testom," povedal minister dopravy Andrej Doležal.

​Ešte cez víkend to bude posledná lyzovačka tak ako ju poznáme. "Tam ešte tie certifikáty vyžadovať nebudeme, "skonštatoval riaditeľ tatranských stredísk Dušan Slavkovský.


Ale od pondelka sa všetko aj vo Vysokých Tatrách zmení. Certifikáty o negativite musia mat lyžiari, hoteloví hostía i turisti, ktorí sa budú chcieť vyviezť na lanovkách.Naopak neplati to napríkald pre skialpinistov . "Koho budeme prepravovať na lanovke tak tú kontrolu budeme robiť, kto sa nepreukáže testom, tak následne budeme skipas blokovať pri vstupe," dodal Slavkovský.

Sučasťou zimnej sezóny sa tak stanu zatiaĽ tri odberné miesta, ktoré postavia v priebehu budúceho tyždňa v Tatranskej Lomnici, v Starom Smokovci a na Štrbskom Plese.V niektorých hoteloch sa konečne rozsvietili, a svojim hosťom už možu pri rezerváciach konečne povedať konkrétnejšie informácie. A medzi iným a to, že ak prídu na dlhší pobyt, musia sa po 72 hodinách otestovať opäť. "Prosíme hostí, lyžiarov, turistov či jednodňových návštevníkov, aby do Tatier prišli už s platným testom. Po tých troch dňoch čo tu pobudnú sa budú mocť dať otestovať," dodala Blašková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy