Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Je to presne rok od výbuchu v jednom z prešovských panelákov, nezabúdame
Zdielať na

Je to presne rok od výbuchu v jednom z prešovských panelákov, nezabúdame

PREŠOV / V Prešove si na pietnom akte pripomenuli tragický výbuch paneláka na Mukačevskej ulici. Stalo sa to presne pred rokom na Mikuláša.

K explózii došlo o 12tej hodine a 12tej minúte. Presne v tomto čase sa dnes rozozvučali kostolné zvony a všetci prítomní si minútou ticha pripomenuli a uctili obete nešťastia. Pre narušenú statiku panelák zbúrali. 

Pre mnohých hasičov a záchranárov to bol najnáročnejší zásah, aký vôbec doposiaľ zažili. Keď prišli na miesto, horné poschodia boli zachvátené plameňmi a v paneláku boli v tom čase ľudia, ktorí ostali uväznení vo vnútri. Schodisko sa úplne zosypalo, a tak jedinou možnosťou bola výšková technika. Nie všetkých sa, žiaľ, podarilo zachrániť. Aj tí, ktorí doma neboli, sa do svojich bytov už nemohli vrátiť. Vďaka obrovskej vlne solidarity však dostali nádej na nový život.

Vyšetrovanie výbuchu plynu sa ešte neskončilo. Polícia zatiaľ obvinila piatich ľudí, a to z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. "Vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Prešove sú postupne predkladané znalecké posudky, na základe ktorých vyšetrovateľ vykonáva ďalšie úkony trestného konania. Posudzovaná je aj trestnoprávna zodpovednosť ďalších osôb," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy