Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý muž spôsobil hromadnú nehodu pod Tatrami, z miesta nehody sa pokúsil ujsť
Zdielať na

Opitý muž spôsobil hromadnú nehodu pod Tatrami, z miesta nehody sa pokúsil ujsť

VEĽKÁ LOMNICA / Muž pod vplyvom alkoholu pri Veľkej Lomnici zničil štyri autá vrátane svojho. Jednu ženu záchranári odviezli s ľahšími zraneniami do nemocnice. Po nehode muž z miesta odišiel. Hasiči ho našli v neďalekom lesnom poraste.

​45-ročný muž smeroval v sobotu večer do Popradu. Za Veľkou Lomnicou ale odrazu prešiel do protismeru, vodiči nemali šancu zrážkam zabrániť. "Prešiel plnú čiaru a vrazil priamo do auta". "Počul som treskot, tak som strhol volant doprava ku krajnici a potom sa ešte ďalej zrazil s tretím autom, a toho otočilo," vyjadrili sa vodiči poškodených áut. 

Tretí vodič nemal slov na to, čo sa stalo. Keď šokovaná trojica chlapov vyšla zo svojich zničených áut, vinníka zo škodovky už nebolo. "Účastníci dopravnej nehody povedali, že niekde sa vytratil, a tak sme hľadali v takom priľahlom lesíku a našli sme ho tam. Mal nejaké tržné rany, ale nechcel sa dať ošetriť," uviedol veliteľ zásahu Roman Hovaňák. 

Bez námietok sa muž vrátil na miesto nehody. Svoju riskantnú jazdu, pri ktorej sa zranila žena z prvého auta, nám ale vysvetliť nechcel. "Viete, veľmi by ma mrzelo, keby bol opitý, čo mám taký súkromný názor, že áno," poznamenal jeden z vodičov poškodeného auta. 

Súkromný názor bol správny, výsledok dychovej skúšky bol pozitívny. "Výsledok dosiahol viac ako 1,5 promile, bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," priblížila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy