Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Desivý nález. V obci Rastislavice našli v rybníku pozostatky dvoch ľudských tiel
Zdielať na

Desivý nález. V obci Rastislavice našli v rybníku pozostatky dvoch ľudských tiel

RASTISLAVICE / V obci Rastislavice objavili v rybníku pozostatky dvoch ľudských tiel. Kosti ležali na dne rybníka pravdepodobne dlhé roky. Nález teraz budú skúmať antropológovia. Zatiaľ sa z kostí nedalo zistiť ani pohlavie.

Rybník, ktorý je tu už dlhé roky, chceli vyčistiť a preto ho vypustili. Na dne však objavili nález, ktorý ich poriadne prekvapil."Rybník sa spúšťal z dôvodu údržby brehov," vysvetlil nájomca Jozef. 

Po vypustení a následnom dočisťovaní si všimli v bahne kosti. Spočiatku ani nevedeli, či ide o pozostatky človeka alebo zvierat. "V rámci tohto, že sa znížila hladina, tak boli nájdené pozostatky," povedal nájomca. 

Desiatky kostí ležali v strede jazera. Vyzbierali ich a aby nič nepodcenili, prípad napokon ohlásili na polícii. Pri ich obhliadke zistili, že ide o pozostatky ľudských tiel."Kosti sú podľa prvotných informácií od ohliadajúcej lekárky staré viac ako 30 rokov," priblížila policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Počas obhliadky kostí sa ukázalo, že patrili dvom ľudom. Pohlavie alebo vek sa vzhľadom na ich stav určiť na mieste nedalo. Všetko budú skúmať antropológovia. Rybník bol na kraji obce postavený v 60. rokoch."Je možné, že to bude aj z vojny alebo z akého obdobia, neviem," poznamenal nájomca. 

Kosti z miesta odviezla pohrebná služby, okolnosti tohto prípadu sú v štádiu vyšetrovania. "Polícia začala prípad vyšetrovať ako trestný čin usmrtenia," doplnila policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy