Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vybavovanie si účtov? Dlhoročnému poslancovi a jeho dcére podpálili autá
Zdielať na

Vybavovanie si účtov? Dlhoročnému poslancovi a jeho dcére podpálili autá

BREZNO / Nepríjemné mikulášske ráno v Brezne. Rodine zhoreli na dvore dve autá. Nešlo o žiadnu technickú poruchu, ale o dielo podpaľača. Autá patrili dlhoročnému mestskému poslancovi a jeho dcére.

Ozvali sa výbuchy a nočnú ulicu osvetlila silná žiara. Krátko po polnoci pred rodinným domom mestského poslanca horeli dve zaparkované autá.

Plamene si všimli ľudia z neďalekého paneláku a volali pomoc. "Reagovali na výbuchy, zburcovali rodinu, kričali," opísal incident poslanec MZ Brezno Milan Palovčík. 

Domáci hasili vedrami až do príchodu hasičov, pomáhal ešte aj poslancov 80-ročný otec. "Sme sa potom museli vzdialiť, aby to nevybuchlo a nedošlo k ohrozeniu života," vysvetlil Palovčík. 

Išlo o prácu podpaľača, do áut niekto vhodil zápalné fľaše. Požiar poškodil prístrešok, plot a dve autá. Jedno patrilo poslancovej dcére. Terénne auto kúpili pred týždňom."To nebol mikulášsky dar, skôr čertovský, to urobil nejaký čert a nie mikuláš," poznamenal Palovčík. 

"Polícia začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci," informovala o prípade policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Vybavovanie si účtov? 

Motívom bolo zrejme vybavovanie si účtov. "Som poslanec aj predseda poľovnej spoločnosti, prídem do styku s kadečím, už nám zhoreli aj nejaké posedy a chaty," priblížil Palovčík. 

Škody odhadol majiteľ na takmer 30-tisíc eur. "Skôr by si mali chlapi sadnúť alebo sa pohádať a nie spory riešiť takýmto mafiánskym spôsobom," dodal Palovčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy